Air Force One vertraagd

Wist je dat er twee Air Force One vliegtuigen in de wereld zijn? De president van de Verenigde Staten is inderdaad voorzien van twee vliegtuigen. Het toestel dat de president op dat moment gebruikt wordt altijd als nummer één beschouwd.

Binnenkort zou vliegtuigbouwer Boeing twee gloednieuwe 747’s aan het Witte Huis leveren, maar het project loopt aanzienlijk over budget en achter op schema. Naast andere moeilijkheden heeft Boeing problemen gehad om voldoende arbeiders met de vereiste veiligheidsmachtigingen te werven om aan hoogtechnologische militaire vliegtuigen te werken, vooral toen Covid zaken een tekort aan personeel veroorzaakte.

airforce one vertraagd

Bovendien heeft Boeing onenigheid met een onderaannemer over het binnenwerk dat aan de vliegtuigen wordt gedaan. Deze aannemer is sindsdien vervangen, wat de voortgang verder heeft vertraagd.

De situatie is zo nijpend dat de CEO van Boeing heeft toegegeven dat het bedrijf een fout heeft gemaakt door zelfs maar in te stemmen met de bouw van de vliegtuigen. In april gaf hij een presentatie aan analisten waarin hij verklaarde dat de overeenkomst van $ 3,9 miljard die Boeing in 2018 met de luchtmacht sloot “een zeer unieke reeks risico’s bevatte die Boeing waarschijnlijk niet had moeten nemen”.

Huidige Air Force One

De vliegtuigen die nu door Air Force One gebruikt worden, werden in 1990 gemaakt, en aanvankelijk werd verwacht dat ze in 2025 vervangen zouden worden. Nu zegt Boeing dat dat misschien pas in 2026 gebeurt.

Bovenop al het andere is er een nieuwe hoofdpijn: het verfwerk dat de vroegere president Donald Trump bestelde is een groot probleem.

Voormalig president Trump was geen fan van het Air Force One kleurenschema, dat een dunne streep lichtblauw heeft en al sinds de regering Kennedy bestaat. Hij wenste een meer ogenschijnlijk patriottisch uiterlijk met een kleurenschema van rood, wit en blauw. Als de hypermoderne technologie en de armada van ondersteuningsvliegtuigen die bestand zijn tegen een nucleaire aanval nog niet genoeg is, zal het nieuwe uiterlijk (Gekozen door Trump) wel vertellen hier komt de Amerikaanse president, aldus veiligheids medewerkers van het witte huis.

Het is echter ook aan het licht gekomen dat de kleur donker blauw waar Trump om had gevraagd, ervoor zorgt dat het high-tech elektronische systeem wordt overhit. Dit systeem waarmee de Amerikaanse president veilig kan communiceren met functionarissen op de grond is nodig en kan niet worden verstoord door bepaalde verf. De Amerikaanse luchtmacht heeft een nieuwe kleurenschema dat zal worden ingevoerd niet bekendgemaakt.

(Washington, Laatste-nieuws.com)

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Air Force One vertraagd