Bali’s nomadenvisum vijf jaar lang belastingvrij werken

Met een nieuw digitaal nomadenvisum hoopt Indonesië meer digitale nomaden naar het land te trekken. Het voorgestelde visum wil digitale nomaden aanmoedigen om vanuit bekende plaatsen zoals Bali te werken. De nieuwe vergunning is volgens Indonesië’s minister van toerisme Sandiaga Uno een stap in de overgang van het land van zonzoekend toerisme naar een duurzamer model.

Bali's nieuwe digitale nomadenvisum kun je vijf jaar lang belastingvrij werken

Wat weten we over het nieuwe digitale nomadenvisum voor Indonesië?

Het verwachte vijfjarige visum voor digitale nomaden zal worden afgegeven. Werknemers op afstand zullen belastingvrij in Indonesië kunnen verblijven als hun inkomen afkomstig is van bedrijven met hoofdkantoor elders.

De speciale toestemming is bedoeld als een snelle oplossing voor buitenlanders die werk zoeken in de Aziatische natie. De “work from anyplace” regelingen worden gebruikt om personeel te lokken. Daartoe is de aanvraagprocedure vereenvoudigd, en zijn er frequentere vluchten naar de archipel. In vergelijking met andere naties zou het vijfjarig visum uiteindelijk het langste zijn dat aan digitale nomaden wordt aangeboden.

Richtlijnen over hoe en wanneer het visum aan te vragen zijn nog niet bekend gemaakt.

De huidige visa voor telewerkers van Bali

Met zijn warme omgeving en betaalbare kosten van levensonderhoud is Bali al een populaire optie voor telewerkers. De bestaande visumvoorschriften zijn echter niet geschikt voor langere bezoeken.

Digitale nomaden kunnen momenteel een tijdelijk visum aanvragen waarmee ze vanuit Indonesië kunnen werken. Het Visa on Arrival (VoA), dat goed is voor 30 dagen, het toeristenvisum, dat in totaal met 60 dagen kan worden verlengd, en het zakenvisum, dat tot 180 dagen kan worden verlengd, zijn de beschikbare opties.

Bezoekers die langer blijven worden als plaatselijke belastingplichtigen beschouwd en moeten over hun buitenlandse inkomsten de Indonesische belastingtarieven betalen.

Een voorstel voor een visum voor digitale nomaden was al in 2021 in ontwikkeling, maar de plannen werden opgeschort toen de pandemie het eiland dwong de grenzen te sluiten en reisbeperkingen op te leggen.

Bali’s overgang naar duurzaam toerisme
Het visum voor werken op afstand maakt deel uit van een campagne om een ander soort reiziger naar bekende plaatsen als Bali te lokken.

Vroeger waren de drie S-en: zon, zee, en zand. We verleggen het accent naar duurzaamheid, spiritualiteit en rust. Daarmee verbeteren we zowel de kwaliteit als het economisch effect op de gemeenschap,” zei Uno tegen Bloomberg.

De minister verklaarde dat de natie verwacht dat in 2019 3,6 miljoen bezoekers uit het buitenland naar de natie terugkomen. Het doel van het digitale nomadenvisum en de verhoogde promotie van ecotoerisme en spirituele retraites is bezoekers te trekken die bereid zijn meer uit te geven en langer te blijven.

Bron: Latest Europe News

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Bali’s nomadenvisum vijf jaar lang belastingvrij werken