Barcelona pakt overlast groeptoerisme aan

Om problemen met enorme reisgroepen in Barcelona aan te pakken, hebben de stadsautoriteiten nieuwe veiligheidsmaatregelen ingevoerd. De populaire Spaanse stad in de provincie Catalonië heeft nu strengere regels voor begeleide excursies. In het historische centrum, dat het gebied rond Antoni Gaud’s Casa Battló en FC Barcelona’s Camp Nou omvat, zullen volgens de meest recente voorschriften zoals geluidsbeperkingen, aantallenen eenrichtingsystemen voor rondleidingen gelden.

De regels zijn bedoeld om de last voor de plaatselijke bevolking te verlichten nu de toeristenaantallen weer op het niveau van voor de pandemie komen.

Barcelona pakt overlast groeptoerisme aan

Wat zijn de nieuwe voorschriften voor rondleidingen in Barcelona?

De nieuwe voorschriften in Barcelona zijn bedoeld om de overlast die grote groepen in het centrum van de stad veroorzaken te verminderen. Reisleiders zullen op een rustig volume moeten spreken of eventuele megafoons moeten afstaan ten gunste van koptelefoons en oortjes.

Van organisatoren van rondleidingen wordt verlangd dat ze wandelroutes plannen die de overlast tot een minimum beperken. Bovendien worden rondleidingen beperkt tot 24 straten en pleinen en moeten ze allemaal eenrichtingsverkeer volgen. Reisleiders hebben de opdracht gekregen plaatsen op de tocht uit te kiezen waar voldoende ruimte is, om te voorkomen dat ze andere voetgangers hinderen.

Het maximum aantal personen in een groep is 30, maar dat aantal daalt tot 15 in de Ciutat Vella, de oudste wijk van de stad, vanwege de extreme smalte van de straten. Bij sommige historische plaatsen zijn slechts groepen van drie tot acht personen tegelijk toegestaan.

Bovendien hebben reisorganisatoren het advies gekregen hun klanten aan te moedigen hun uitstapjes van tevoren te plannen in plaats van in de straten van de stad te gaan werven.

Barcelona onthulde in mei een strategie om de criminaliteit onder bezoekers in de zomer terug te dringen. In de drukste delen van de stad komen er 12% meer politieagenten, en recidivisten krijgen te maken met zwaardere straffen als onderdeel van “Operatie Zomer”.

Andere steden krijgen ook steeds meer regels

Ondernemers in Playa de Palma, een van Mallorca’s bekendste feestgebieden, hebben zich verenigd om een kledingvoorschrift in te voeren in sommige clubs en eetgelegenheden.

Zwembroeken, bikini´s, voetbaltenues, en andere accessoires, zoals gouden kettingen en hoedjes kunnen bezoekers de toegang tot de restaurants worden ontzegd. De eigenaars van de plaatselijke bars en restaurants hopen dat het nieuwe beleid zal helpen in de strijd tegen het zogenaamde “dronkenschapstoerisme” in de streek.

De overheid heeft een beperking ingevoerd voor all-inclusive vakanties in resorts van maximaal zes gratis alcohol drankjes per dag. Als toeristen meer drankjes willen, moeten ze meer betalen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Barcelona pakt overlast groeptoerisme aan