Berichten verzending van abortuspillen op Facebook geblokkeerd

Schrik niet als je een waarschuwing krijgt of misschien je account geblokkeerd wordt als je op Facebook iets schrijft over dat je abortuspillen kunt sturen naar mensen die ze nodig hebben.

vrijheid vrouwen
Vrijheid, vrouw is baas over haar lichaam

Een Amerikaanse tipgever vertelde Motherboard dat ze een minuut nadat ze gepost had “I will ship abortion pills to any one of you” een melding kregen dat hun status update verwijderd was. Toen ze probeerde er opnieuw over te posten, kreeg ze weer een melding. Het Amerikaanse bedrijf Motherboard kon het dupliceren en werden ook geblokkeerd en kregen meteen een waarschuwing dat we de Community Standards van de website hadden overtreden.

Is Facebook tegen abortuspillen?

Facebook heeft verklaard gebruikers geen voorwerpen mogen kopen, verhandelen of ruilen, waaronder tabak, marihuana, recreatieve drugs en medicijnen. Echter Motherboard heeft het ook getest met: Ik verkoop sigaretten, ik stuur Sigaretten per post, ook met Anti-depressiva en Pijnstiller tabletten en daar kwam geen waarschuwing en blokkade. Bovendien worden in de algemene voorwaarden abortus en abortuspillen niet vermeld.

Het is onduidelijk of de website begon met het elimineren van berichten over het rondsturen van abortusmedicijnen toen Roe v. Wade door het Amerikaans hooggerechtshof werd teruggedraaid, of dat ze dat al eerder begon te doen.

Censuur Facebook op abortus ook in Europa

Motherboard heeft ook van buiten de VS het geprobeerd en kregen ook een waarschuwing. Iedereen in de wereld krijgt deze sencuur op abortus en abortuspillen. Gebruikers krijgen een waarschuwing, blokkade en mogelijk accountverwijdering.

Het moederbedrijf van Facebook, Meta, heeft naar verluidt personeelsleden geïnstrueerd om de beslissing van het Hooggerechtshof niet op het werk ter sprake te brengen, aldus een recent artikel in The New York Times. Op de interne Workplace site van het bedrijf zouden berichten over abortus naar verluidt snel door moderators verwijderd worden. Meta liet het personeel echter wel weten dat het, voor zover de wet dat toelaat, hun reiskosten zou vergoeden als ze medische of reproductieve behandelingen buiten hun staat moesten ondergaan.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Berichten verzending van abortuspillen op Facebook geblokkeerd