Bezienswaardigheden Brussel

Ben je weer eens toe aan een weekendje erop uit, maar weet je nog niet zo goed waar je naartoe wilt? Wat dacht je dan van Brussel? Deze mooie stad in België heeft ontzettend veel te bieden voor een leuk en gezellig weekendje weg. Hier zijn … bezienswaardigheden in Brussel.

  1. Mooie kerken

Brussel heeft een aantal mooie, indrukwekkende kerken. Zo is er bijvoorbeeld de Basiliek van de Koekelberg, die ook wel de Nationale Basiliek van het Heilig Hart wordt genoemd. Deze kerk is een van de grootste kerken ter wereld. Ook kun je hier met een lift naar boven waardoor je vervolgens op 50 meter hoog de stad Brussel goed kunt zien!

  1. Het Atomium

Het Atomium is een bijzonder bouwwerk in Brussel die was ontworpen voor de wereldtentoonstelling van 1958. Dit bouwwerk is een soort van icoon voor Brussel en iets wat je echt moet bezichtigen als je naar Brussel toe gaat. Je kan met de lift naar de bovenste bol gaan en de andere bollen kan je bereiken met de trap of roltrap.

  1. Manneken Pis

Deze ken je natuurlijk ook wel: Manneken Pis. Dit beeldje van een klein, plassend jongetje is te vinden in het centrum van Brussel. Dit standbeeld staat op de hoek van de Eikstraat en de Stoofstraat. Manneken Pis is vroeger al eens beschadigd en ook al eens weggehaald, maar gelukkig wel altijd weer teruggevonden, waardoor hij nu nog steeds bewonderd kan worden door de bezoekers van Brussel.

  1. Grote Markt

Deze markt is de meest centrale plek van Brussel. Vroeger werd deze markt gebruikt voor zowel feesten als terechtstellingen bijvoorbeeld, maar nu vind je hier gewoon alles wat je maar wilt wat betreft winkels, terrassen en restaurants en hotels. Eens in de twee jaar wordt hier zelfs een gigantisch bloementapijt gecreëerd met begonia’s.

  1. Jubelpark

Dit grote stadspark ligt een klein stukje van het centrum af, ongeveer 20 minuten te voet, maar is ook nog altijd te bereiken met de metro. In dit park zijn een aantal gebouwen en paviljoenen te vinden, zoals bijvoorbeeld het Koninlijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Een middag doorbrengen in dit park is zeker aan te raden als je een weekendje naar Brussel toe gaat!

  1. Uitzicht over de stad

In Brussel zijn er twee verschillende plekken te vinden waar je, gratis, een prachtig uitzicht over Brussel kunt krijgen. De eerste hiervan is de Kunstberg en deze laat je zowel wat park als oude gebouwen en soms zelfs de Basiliek van de Koekelberg zien. De tweede plek geeft je vooral meer een panoramisch uitzicht over Brussel en dit is het Poelaertplein.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Bezienswaardigheden Brussel