Bezoek Rotterdam

Wie ooit een voorprogramma de beroemdere artiesten die hen bij een uitverkocht optreden moeten volgen heeft zien overtreffen – of een under-card bokswedstrijd heeft gezien die veel spannender blijkt dan het hoofdgebeuren – weet dat een hoofdact vaak gestolen kan worden door de mindere sterveling die hem voorafgaat.

Dit wil niet zeggen dat Amsterdam op het punt staat een mega-concert van vijf avonden te spelen in de Wembley Arena, noch dat het op het punt staat 12 ronden lang tegen George Groves te vechten. Maar het is om aan te geven dat de verlate start deze week van rechtstreekse Eurostar treinen tussen Londen en de Nederlandse hoofdstad misschien wel het meest opmerkelijk is voor waar ze heengaan op weg naar hun bestemming.

rotterdam haven

Rotterdam is lange tijd een soort achtergebleven stad geweest in het Europese toerisme – opgezadeld met een grimmig imago dat het in gedachten afschildert als een grijze industriehaven waar niets dan olietankers en zeecontainers in je cameralens dreigen op te duiken.

Dat dit een sterk verouderd idee is, heeft het beeld nooit aan kracht ingeboet – maar de komst van flitsend nieuw rollend materieel helemaal van St Pancras International zou dat wel eens kunnen doen.

Toegegeven, de tweede stad van Nederland was vóór de ontwikkelingen van deze week niet helemaal onbereikbaar vanuit het VK – je kunt met British Airways naar het vliegveld dat ze deelt met Den Haag vliegen (vanaf London City) – en de oude, indirecte treinroute vanuit het VK (met overstap in Brussel) omvat een stop op zijn Centraal station. Maar het feit dat je er nu kunt komen zonder uit je Eurostar zitplaats te klauteren – en zonder terra firma te verlaten – is waarschijnlijk een echte opsteker voor een ondergewaardeerde stip op de kaart.

Het is de moeite waard hier te vermelden dat er bepaalde problemen zijn met Eurostar’s verbinding Londen-Amsterdam – zoals geschetst door Telegraph Travel’s Gavin Haines, die gisteren aan boord was van het “inaugurele” vertrek. Eén daarvan is het niet onaanzienlijke probleem dat de dienst tot 2019 eenrichtingsverkeer zal zijn – omdat de voorzieningen voor het controleren van paspoorten vóór de terugreis naar Groot-Brittannië nog niet aanwezig zijn. Passagiers die naar huis gaan moeten nog steeds in Brussel overstappen.

Dit wil niet zeggen dat het geen schitterende stad is, noch dat ze onwelkom is – ze is immers een bruisend centrum van een voortreffelijke keuken, tijd- bepalende kunst en een legendarisch nachtleven. Maar ze is een soort slachtoffer van haar eigen populariteit geworden – in die mate zelfs dat ze momenteel probeert de stroom mensen naar haar historische kern enigszins in te dammen. Vorige maand kondigde het extra beperkingen op kortetermijnverhuursites zoals Airbnb aan, in een poging de druk op de plaatselijke woningmarkt wat te verlichten (vanaf 2019 zullen huiseigenaren hun eigendommen nog maar maximaal 30 dagen per jaar mogen verhuren – een verscherping met 50% van de bestaande limiet van 60 dagen, die in 2017 werd ingesteld). Er is ook een moratorium ingesteld op de bouw van nieuwe hotels in bepaalde delen van het centrum – terwijl afgelopen herfst werd gesproken over een verhoging van de “toeristenbelasting” op overnachtingen tot maar liefst 10 euro per nacht.

Niets van dit alles zal veel doen om mensen ervan te weerhouden naar de stad te reizen. Dat zou ook niet moeten. Als je een glimp wilt opvangen van ’s werelds grootste collectie werken van Vincent Van Gogh (in het Van Gogh Museum, enigszins vanzelfsprekend; vangoghmuseum.nl), en daarna wilt genieten van een warme koffie in de bohemienachtige cafés van De Pijp, dan is Amsterdam heel geschikt voor jou. Het is ook onwaarschijnlijk dat mensen denken “weet je wat? Ik heb geen zin in een zaterdagmiddag in de rij staan langs de grachtenpaden. Laten we in plaats daarvan naar een andere Nederlandse stad gaan”. Maar op een moment dat weekendtrips naar Nederland steeds meer op de Britse radar komen, bevindt Rotterdam, met zijn pas gepolijste toegankelijkheid met behulp van de Eurostar, zich in een uitstekende positie om munt te slaan uit de groeiende bezorgdheid van zijn hoofdstedelijke collega over zijn overbevolking.

Bron: Stadstaxi Rotterdam

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Bezoek Rotterdam