Bijna 1 miljoen gebruikers verlaten Netflix

Het grootste kwartaalverlies in de geschiedenis van het bedrijf Netflix. Ook al presteerde Netflix in het tweede kwartaal beter dan verwacht, de aanhoudende abonnee-uittocht van het bedrijf geeft toch de nodige zorgen over de toekomst van streamingdienst.

Netflix onthulde dinsdag in zijn tweede-kwartaal winstrapport dat het ruwweg nog eens 1 miljoen klanten verloor ten opzichte van vorig jaar, ook na een verlies van 200.000 in de eerste drie maanden van 2022. Het aantal was lager dan Netflix’s voorspelling van april van 2 miljoen klanten verlies, wat de firma aan wat broodnodige impulsen op Wall Street hielp. Na de publicatie van het nieuws zag de handel in Netflix aandelen na sluitingstijd een stijging van ruwweg 8%.

Bijna 1 miljoen gebruikers verlaten Netflix

Ondanks de stijging zijn de aandelen Netflix nog steeds bijna 65 procent gedaald voor het jaar (tegenover de S&P 500’s daling van 18 procent), waardoor ongeveer  70 miljard dollar van de marktkapitalisatie van de streaming dienst weggevaagd is. Deze daling zette aandeelhouders ertoe aan een rechtszaak aan te spannen omdat het bedrijf beleggers zou hebben misleid over de afnemende abonneegroei, waardoor de aandelen van Netflix het hele jaar door met bijna 65 procent zijn gedaald. Door Netflix’s bedroevende prestaties leden ook andere streaming aandelen, wat aantoont hoe groot de invloed is van het grootste wereldwijde streaming platform op de industrie als geheel. Bovendien is Netflix de enige grote streamer die het ontbreekt aan een grotere organisatie met extra inkomstenbronnen.

Als reactie op zijn financiële problemen ontsloeg Netflix honderden personeelsleden, nam het initiatief om het delen van wachtwoorden tussen huishoudens te stoppen, en kondigde aan dat het na jaren van debatteren over het idee eindelijk zou beginnen met het testen van een goedkopere, advertentie-ondersteunde abonnementslijn. Netflix verklaarde in zijn brief aan de aandeelhouders dat het zich nu concentreert op allerlei initiatieven die erop gericht zijn het aantal abonnees te laten groeien en nieuwe inkomsten te creëren, tegen de achtergrond van de groeiende zorgen over de streaming-industrie.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Bijna 1 miljoen gebruikers verlaten Netflix