Blog over hernia tijdens de zwangerschap

Brengt hernia tijdens de zwangerschap de baby in gevaar?

Hernia en zwangerschap gaan niet goed samen. Rugpijn komt vaak voor tijdens de zwangerschap, daarom accepteren veel vrouwen het. Aan de ene kant treden gewichtstoename en houdingsveranderingen op. Dit zorgt voor extra spanning op de wervelkolom en het bekken. Aan de andere kant, als gevolg van hormonale veranderingen in uw lichaam, kunnen uw spieren en ligamenten mogelijk minder gewicht aan.
Deze rugklachten kunnen zich echter tijdens de zwangerschap ontwikkelen, met als gevolg een hernia. We gaan dieper op dit onderwerp in en proberen de volgende vragen te beantwoorden: Hoe beval ik een baby met een hernia? en Wat zijn de overwegingen als u een hernia heeft?

Aangezien dit de eerste zorg is van aanstaande ouders, laten we dit onmiddellijk aanpakken. Nee, een hernia tijdens de zwangerschap brengt de baby niet in gevaar. Als de moeder een hernia heeft met onderhuidse symptomen, is de baby veilig. Hij of zij bevindt zich diep in de baarmoeder en is zich er niet van bewust dat er elders in het lichaam iets mis is.

Uitleg van een spinale hernia in meer detail

Voordat we hernia en zwanger in detail bespreken, is het belangrijk om te begrijpen wat een hernia is. Hernia is een uitsteeksel in de wervelkolom veroorzaakt door een tussenwervelschijf. Dit kan overal op de rug ontstaan, maar de meest voorkomende is een hernia in de onderrug, die ook het meest voorkomt bij zwangere vrouwen.
Compressie van een zenuw in de rug veroorzaakt het, en de oorzaken zijn talrijk. Een rughernia kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder zwaar werk, abrupte rotatie van de romp, tillen, gebrek aan beweging, slechte spierconditie en langdurig zitten.

Hoe herken je een hernia als je zwanger bent?

Niet elke vrouw die tijdens de zwangerschap last heeft van ernstige rugklachten, heeft een hernia. Vaak veroorzaakt een hernia lage rugpijn die door het been gaat en gevoelloosheid veroorzaakt. De pijn neemt vaak toe in tijden van verhoogde druk, zoals hoesten, niezen of voorover buigen. Zolang de hernia geen significante rugpijn veroorzaakt of overmatig uitsteekt, zou deze na de bevalling volledig moeten genezen.

Behandelplan voor zwangerschap en hernia

In de meeste situaties zullen artsen aanbevelen om de hernia eenvoudig te controleren. Als de uitstulping ongemak veroorzaakt, kunt u een buikband dragen om de hernia op zijn plaats te houden. Bovendien zijn ijstherapie en massages om de hernia te herpositioneren gunstig.
Een operatie kan een paar maanden na de bevalling worden aanbevolen als de hernia niet is genezen. Chirurgisch herstel tijdens de zwangerschap wordt alleen geadviseerd als de hernia ernstig verstikkend is en het acute rugongemak ondraaglijk is. Over het algemeen wordt het niet aangeraden om een ​​hernia-reparatie te ondergaan tijdens de zwangerschap.

Wat te doen bij een hernia tijdens de bevalling?

De meeste vrouwen die een hernia hebben en zwanger zijn, kunnen normaal, veilig en natuurlijk bevallen. Bij een zeer ernstige hernia kan in overleg een keizersnede worden overwogen. Hernia’s kunnen in sommige gevallen tijdens of kort na de geboorte ontstaan. Dit komt door de verhoogde belasting van uw buikwand als gevolg van het naar buiten duwen van de baby. Als dit gebeurt, zal de arts het behandelplan aanpassen op basis van de ernst van de hernia.

Is er een subgroep van vrouwen die kwetsbaarder is?

Ja, de meeste hernia-afwijkingen zijn aangeboren, maar ze zijn vaak niet detecteerbaar totdat de hernia vordert tijdens de zwangerschap. U zult dan tijdens de zwangerschap extreme rugpijn hebben, evenals veel rugpijn.
Voor andere vrouwen die geen aangeboren hernia hebben, zijn bepaalde risicofactoren voor hernia tijdens de zwangerschap de volgende:
Zwangerschap met veelvouden (in verwachting van een tweeling of drieling).
Eerdere zwangerschappen, met name die die resulteerden in een langdurige bevalling.
Als u al een hernia heeft gehad.
overgewicht
Pose en/of positie zijn onjuist.
Leeftijdstoename.
Hoesten, niezen of constipatie die gedurende langere tijd aanhoudt

Dit artikel komt van de bron Cryless en het is geschreven voor vrouwen die last hebben van rugpijn, cq hernia tijdens zwangerschap. Oplossingen voor zwangere vrouwen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Blog over hernia tijdens de zwangerschap