Britse winnaar scoort de jackpot van 230 miljoen

Een enkele speler uit het Verenigd Koninkrijk werd dinsdagavond de grootste EuroMillions winnaar ooit, met een jackpot ter waarde van €230 miljoen. De winnende getallen waren 6, 23, 27, 40 en 41, met Lucky Stars 2 en 12. Miljoenen prijzen werden in heel Europa toegekend, maar slechts één speler had de volledige winnende lijn.

Grootste EuroMillions winnaar in de geschiedenis

Kort na de trekking werd bekendgemaakt dat het jackpot-winnende lot in het VK was verkocht. Verdere details werden niet onmiddellijk bekendgemaakt, en het is nu aan de gelukkige deelnemer om zich vóór de claim-termijn van 180 dagen te melden.

Ze zullen ook moeten beslissen of ze anoniem blijven of met hun verhaal naar buiten treden. Als ze snel claimen en privé blijven, kan het zijn dat er niet meer informatie over de winnaar wordt onthuld.

Het is de grootste EuroMillions jackpot die in de geschiedenis van het spel is uitbetaald, en overtroeft het vorige record van € 220 miljoen dat in oktober 2021 naar een Franse loterijspeler ging.

De jackpot-limiet werd verhoogd tot € 230 miljoen na die Franse winst in oktober vorig jaar, en de nieuwe limiet werd op vrijdag 8 juli bereikt.

Als niemand op dinsdag gewonnen had, zou dat vier opeenvolgende trekkingen op de limiet geweest. Dit is het maximum dat volgens de huidige regels is toegestaan, zodat vrijdagavond er een lottotrekking was geweest waar de jackpot moest vallen.

Jackpot EuroMillions bovengrens nu verhoogd tot €240 miljoen

Het EuroMillions record is nu vier keer gebroken in minder dan twee jaar. Een speler uit Frankrijk had eerder €200 miljoen gewonnen in december 2020 en een Zwitserse speler kreeg €210 miljoen in februari 2021 en afgelopen herfst was er weer Franse winst van €220 miljoen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Britse winnaar scoort de jackpot van 230 miljoen