Citytrippen in Duitsland, welke steden zijn tof?

Bij een citytrip naar Duitsland denken de meeste mensen al gauw aan Berlijn of München, wat de grootste en bekendste steden van Duitsland zijn. Terecht, want in deze steden is enorm veel te beleven, maar Duitsland kent veel meer leuke steden die ook zeker de moeite waard zijn. Misschien denk je bij Duitsland niet direct aan het land waar je heen moet om een citytrip te maken, maar na dit artikel denk je wel anders! Hier volgen de leukste steden van Duitsland (buiten Berlijn en München): dus wanneer vertrek je?

Freiburg

Freiburg
Aan de rand van het zwarte woud, omgeven door heuvels en wijngaarden ligt Freiburg. Freiburg is de meest zonnige stad van Duitsland en bruist van de energie. Het is een echte studentenstad, maar ook als toerist valt hier genoeg te beleven. Het oude centrum bevat oude vakwerkhuisjes, kleine grachtjes en smalle gezellige straatjes waar je met plezier doorheen wandelt. Vergeet niet af en toe naar de grond te kijken: hier bevinden zich mozaïeken die vroeger beschreven wat er zich in het pand bevond. Deze mozaïeken bevatten bijvoorbeeld een pretzel, koe of diamant die stonden voor de bakker, slager en juwelier. Wat kun je nog doen? Bezoek het oude marktmuseum, neem de kabelbaan naar de Schlossberg en haal een lekkere snack in de Markthalle. 

Trier
Trier is de oudste stad van Duitsland en dit zie je direct terug, je vindt er namelijk Romeinse restanten zoals de Constantijnbasiliek en de Keizerthermen. Trier ligt in het Moezeldal en wordt omringt door heuvels met wijnranken. Een bezoek aan deze stad is de ideale combinatie van historie, mooie gebouwen, maar ook enorm veel leven! Het barst er van de terrassen en restaurants en ook voor degene die van shoppen houdt is Trier een leuke bestemming, er bevinden zich talloze winkels. Wanneer je in Trier bent en zin hebt in een wijntje heb je ook geluk, doordat Trier het centrum van de wijnhandel is vind je er ruime keus aan lekkere regionale wijnen.

Frankfurt
Frankfurt heeft door zijn bijzonder indrukwekkende skyline de bijnaam ‘Manhatten van Europa’ gekregen. De stad ziet er behoorlijk nieuw uit door de stalen en betonnen wolkenkrabbers, het is ook niet voor niks de financiële hoofdstad van Duitsland: de grootste banken van Duitsland zijn hier gevestigd. Toch heeft Frankfurt ook een groot cultureel aanbod en is er in de stad voor iedereen wel iets te beleven. Je vindt er wijken vol gezellige terrasjes, een stadsstrand, verschillende musea en heerlijke restaurants. Ook bevat het oude centrum prachtige historische panden. Een ding is zeker, vervelen is onmogelijk in een stad zoals Frankfurt.

Leipzig

Bekend om de beroemde componisten Bach en Wagner is het stadje Leipzig. Deze stad gelegen in de regio Saksen is relatief rustig qua toeristische bezoekers, dat niet wil zeggen dat er niks te beleven is. Integendeel! Leipzig is een oude handelsstad en bevat talloze smalle straatjes en gebouwen met bijzondere details vanuit de Barok- of Jugendstilstijl. Je vindt er een van de grootste oorlogsmonumenten ter wereld: de Volkerschlachtdenkmal, waar je je niets anders dan klein kunt voelen wanneer je er binnenstapt. Wandel door de stad, ontdek de vele terrasjes of maak een rondje door de stad in een oude trabant! Wil je uitzicht over de hele stad? Bezoek dan de Panorama Tower, waar je kunt genieten van lunch of diner én uitzicht over heel Leipzig.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Citytrippen in Duitsland, welke steden zijn tof?