De Franse spoorwegmaatschappij heeft het aantal treinen verminderd

Als gevolg van het COVID-19-probleem heeft het Franse spoorwegbedrijf het aantal treinen dat het exploiteert verminderd.

Volgens een vertegenwoordiger van de SNCF, de nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk, zou volgende week 10 procent van de hogesnelheidstreinen en 20 procent van de andere hoofdlijnen worden stopgezet.

Na een daling van de reserveringen als gevolg van de epidemie, gaat de maatregel in.

Een woordvoerder van de SNCF Voyageurs vertelde AFP dat het TGV-vervoersplan (hogesnelheidstrein) begin volgende week zal worden aangepast om tot 90% van de geplande dienst en 80% voor de Intercités (andere hoofdlijnen) te kunnen opvangen. Dit komt door een daling van 30% in reserveringen sinds het begin van het jaar, vooral tijdens de week.

Het bedrijf zei dat passagiers van wie de treinen zijn geannuleerd, op de hoogte worden gebracht en de mogelijkheid krijgen om te boeken of een terugbetaling te ontvangen.

De cross-Channel-dienst van Eurostar zal op minder dan 10% van de geplande treinen rijden.

Om een ​​betrouwbaardere vervoersdienst voor passagiers te garanderen, zei de woordvoerder: “Het gaat niet om onverwachte annuleringen, maar om vervoer op maat, waarbij rekening kan worden gehouden met het lagere aantal reizigers (…).”

In Frankrijk heeft de vijfde golf van COVID-19 al een impact op de lokale treinen. Vrijdag werden in het land meer dan 328.000 nieuwe ziektegevallen geregistreerd, een nieuw record voor het land.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

De Franse spoorwegmaatschappij heeft het aantal treinen verminderd