De leukste pretparken van Europa

Pretparken, voor de een is het een paradijs terwijl de ander toch liever bij de tassen wacht als de rest een ritje maakt in de hoogste achtbanen. Europa kent een aantal fantastische pretparken die niet enkel leuk zijn voor de adrenalinejunks onder ons. Omdat we de pretparken in Nederland en België inmiddels wel kennen, is het tijd om uit te zoeken wat de leukste pretparken binnen de rest van Europa zijn zodat je je volgende vakantie kunt combineren met een dag vol actie en plezier. Let’s go!

De leukste pretparken van Europa

Europapark, Duitsland

Europapark is een van de grootste pretparken van Duitsland, zo groot dat je eigenlijk meerdere dagen nodig hebt om het park volledig te beleven. Het gehele pretpark is gedecoreerd in de stijl van (je raadt het al) vele Europese landen. Zo waan je je in een deel van het park volledig in Nederlandse sferen, loop een paar minuten verder en je staat in Spanje! Het park heeft een aantal spectaculaire attracties zoals de Silver Star, die lang de hoogste achtbaan van Europa was. Ook heeft Europapark een paar achtbaanritjes helemaal in het donker en is er genoeg te beleven voor jong en oud.

Puy du Vou, Frankrijk

Hoewel dit attractiepark een paar spannende attracties heeft, zou het beter kunnen worden omschreven als entertainmentpark. Het park staat volledig in het teken van de geschiedenis van Frankrijk en er worden spectaculaire shows gegeven waardoor je op het puntje van je stoel zit. Een bezoek aan Puy du Vou geeft je het gevoel dat je een tijdreis naar de geschiedenis hebt gemaakt!

Tivoli Gardens, Denemarken

Tivoli Gardens opende voor het eerst zijn deuren in 1843 en is hiermee een van de oudste pretparken van Europa. De oude sfeer heeft het pretpark weten te behouden, ook nieuwe attracties worden namelijk gebouwd in die oude, retro stijl. Aan spanning en actie geen gebrek in dit park, maar ook voor diegene die de achtbaan liever overslaat is er genoeg vertier. In de avond wordt het park verlicht door duizenden lampjes, waardoor een wandeling doorheen het park prachtig is.

Alton Towers, Engeland

Alton Towers is het grootste pretpark van Engeland en telt maar liefst veertig attracties. Het pretpark is gebouwd rondom het kasteel de Alton Towers. In de gigantische kasteeltuinen rondom de Towers is plaats gemaakt voor een aantal spectaculaire achtbanen. Men komt hier voor zowel de attracties, als voor de prachtige kasteeltuinen. Dit is een groot park dat is opgedeeld in verschillende secties, bereid je dus voor op kilometers wandelen wanneer je dit park bezoekt!

Portaventura, Spanje

Met verschillende themagebieden die naadloos in elkaar overvloeien, is Portaventura een van de mooiste attractieparken van Europa. Naast schoonheid bezit het natuurlijk ook snelheid: Portaventura heeft namelijk de snelste en hoogste achtbaan van Europa. De Red Force is maar liefst honderdtwaalf meter hoog en haalt een snelheid van wel honderdtachtig kilometer per uur! Durf jij dat aan?

Wiener Prater, Oostenrijk

Als laatste in het overzicht is pretpark Wiener Prater. Eigenlijk is dit niet echt een pretpark te noemen, het is eerder een permanente kermis in het centrum van Wenen. Het is een combinatie van pretpark en kermis, wat zorgt voor een authentiek sfeertje. Wiener Prater is leuk voor jong en oud en telt ondanks dat het een kermis is, wel tien achtbanen! Entree hoef je hier niet te betalen, je betaalt net als op de kermis per attractie.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

De leukste pretparken van Europa