De meest bijzondere dorpjes ter wereld

Less is more in sommige gevallen en dat geldt ook voor deze bijzondere dorpjes ter wereld. Vergeet grote toeristische attracties, mensenmassa’s en verkeersdrukte. Deze dorpjes staan niet echt bekend om hun toeristische attracties, sterker nog het merendeel van de mensen heeft nog nooit van deze dorpjes gehoord. Toch zijn ze zeker het bezoeken waard voor wie de drukte eens wil vermijden of graag nieuwe plaatsen ontdekt zonder daarvoor in lange rijen te moet staan. In dit artikel de meest bijzondere dorpjes ter wereld, ga jij er eentje bezoeken?

Rothenburg, Duitsland
Rothenburg ligt in de Duitse deelstaat Beieren en kent ruim tienduizend inwoners. Dit plaatsje is in compleet middeleeuwste staat wat het zo bijzonder maakt. Een wandeling door Rothenburg doet je geloven dat je in een tijdmachine bent gestapt. Bezoek zeker eens de Röderpoort of kijk eens goed om je heen door de straatjes: je ziet overal de welbekende Rothenburgse uithangborden. Ben je toe aan een klassiek Rothenburgs gebakje? Bestel dan een ‘schneeball’, een gebakje van zanddeeg die al drie eeuwen gebakken wordt in Rothenburg.

Houtouwan, China
Dit verlaten vissersdorp telde ooit tweeduizend inwoners, maar is sinds de jaren negentig verlaten. De natuur heeft het overgenomen en dit is wat het dorp zo bijzonder maakt. Over elk huisje of gebouw bevindt zich een groene laag planten of bloemen. Het hele dorp lijkt te bestaan uit natuur, prachtig om te zien.

Renndølsetra, Noorwegen
Renndølsetra is gelegen in de Innerdalen vallei, ook wel de mooiste vallei van Noorwegen genoemd. In dit kleine plaatsje worden lekkernijen gemaakt van lokale producten, die je als bezoeker kunt proeven. De daken van de huisjes zijn bedekt met een dikke laag groen, wat het dorpje een nog mooier uiterlijk geeft. 

De meest bijzondere dorpjes ter wereld

Tsumago, Japan
Tsumago wordt ook wel het juweel van de Kiso Vallei genoemd. Dit oude poststadje ligt tussen Kyoto en Matsumoto en is allesbehalve te vergelijken met het moderne Japan. De bewoners van dit stadje proberen de oude staat van het plaatsje te behouden, zo zie je nergens elektriciteitskabels en is het net alsof je een aantal jaren terug in de tijd duikt tijdens het wandelen door Tsumago, prachtig!

Portee, Schotland
Portee is het grootste dorp van het eiland Skye, het telt ruim tweeduizend inwoners en staat bekend om de gekleurde huisjes langs het water en de robuuste ‘Old Man Of Storr’, wat een ruim vijftig meter hoge verticale rots is. De rots dankt zijn naam aan het gegeven dat het lijkt op een hoofd van een man. Deze rots bekijken kun je op twee manieren doen: van een afstandje via de auto, of een heuse twee uur durende wandeling naar de rots toe. Voor ieder wat wils 😉

Ilulissat, Groenland
Dit kleurrijke dorpje in Groenland is de plek om zowel ijsbergen als walvissen te bewonderen en geeft je de kans een tocht te maken in de sneeuw met slee en honden. In het centrum van Ilulissat bevindt zich de traditioneel rode kerk. Hoewel het dorpje afgelegen is en ver van de bewoonde wereld, vind je er talloze barretjes en restaurantjes. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

De meest bijzondere dorpjes ter wereld