De meest romantische reisbestemmingen

Wanneer je toe bent een aan romantische vakantie met je partner, zit je niet te wachten op een alarm in de vorm van te hard pratende buren, schreeuwende kinderen of een veel te drukke straat onder je raam, toch? Je wilt rustig wakker worden met een prachtig uitzicht op het strand, de natuur of dat romantische smalle straatje, waar de rust en romantiek in overvloed is en er alle tijd is voor jou en je partner. Waar je naartoe moet voor de ultieme romantische vakantie, lees je in dit artikel.

De meest romantische reisbestemmingen

Santorini, Griekenland

Santorini wordt beschreven als het meest romantische eiland van Griekenland. Met witte huisjes, gekleurde bootjes liggend in de haven en terrasjes die uitkijken op de zee heeft het eiland een ontspannen en romantische sfeer. Het meest beroemd is de zonsondergang, deze schijnt het allermooist te zijn op dit eiland. Hoe romantisch is het om deze zonsondergang samen te bekijken? Santorini heeft zelfs een speciaal honeymoon hotel die je een panorama uitzicht geeft over de Egyptische Zee, maar een klein hotelletje aan het water is misschien nog wel gezelliger.

Parijs, Frankrijk

Natuurlijk mag de stad van de liefde niet ontbreken in het lijstje van romantische vakantiebestemmingen. Deze stad ademt romantiek met al zijn historische gebouwen, kleine straatjes en knusse pleinen. Ideaal voor jou en je partner om doorheen te slenteren. Hiernaast bevat Parijs natuurlijk de Pont des Arts, de brug waar duizenden geliefden een slotje aan hebben gehangen. Helaas mogen er geen nieuwe slotjes meer aangehangen worden, maar romantisch is deze brug zeker.

Amalfikust, Italië

Gelegen aan de zuidkant van het schiereiland Sorrento is de Amalfikust. Deze kust wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld en de stadjes gelegen aan deze kust zijn prachtig. Amalfi is een stadje gelegen aan deze kust waar de Italiaanse cultuur en romantiek samenkomen. Geniet met een heerlijk diner en een wijntje van het uitzicht (en van elkaar natuurlijk).

Montenegro

Montenegro is een land vol verassingen. Het bevat stranden, prachtige natuurgebieden en levendige stadjes. Een aantal plekken zijn nog niet echt ontdekt door toerisme en hierdoor kunnen jij en je partner zich lekker terugtrekken samen. Ook zijn er grote romantische villa’s te huur waardoor jullie echt even kunnen onderduiken met z’n tweeën.

Maldiven

De magische Maldiven horen natuurlijk thuis in het rijtje. Parelwitte stranden, een strakblauwe lucht en water zo helder dat je bijna niet gelooft dat het echt is. Hoe romantisch is het om wakker te worden met je partner in een heerlijk hotel gelegen aan het strand? De golven neerslaand, wind doorheen de palmbomen horen en dan samen zijn met je geliefde, klinkt als een paradijs toch? De Maldiven kent vele hotels en resorts, de een nog romantischer dan de ander.

Wenen, Oostenrijk

Met zijn sierlijke architectuur, rondreizende koetsen en een overvloed aan theaters en opera’s straalt Wenen romantiek uit. De stad kent vele romantische plekjes en jij en je geliefde kunnen zelfs een tripje maken in een koets samen. Toe aan iets meer rust en natuur? Bezoek dan samen het Belvederepark, dat vol zit met vijvers en watervalletjes. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

De meest romantische reisbestemmingen