De mooiste plekjes van Nederland

Of je nu een dagje uit wilt of een vakantie wilt plannen: Nederland heeft ontzettend veel mooie plekjes die nog lang niet iedereen ontdekt heeft. Nederland zit vol verassingen, al zou je misschien zeggen van niet als je naar ons kikkerlandje kijkt. In dit artikel een overzicht van de mooiste, bijzonderste spots van het land ter inspiratie voor je volgende dagje uit óf vakantie. Het allermooiste van dit? Er komt geen vliegtuig aan te pas.

Hindeloopen, Friesland

Dit dorpje wordt beschreven als authentiek Friesland op zijn best. Het dorpje telt nog geen duizend inwoners en ligt aan het IJsselmeer, mede door de locatie was het vroeger een belangrijke handels en vissersplaats. Tegenwoordig lijkt het meer een openluchtmuseum, waarbij er vele mooie straatjes en monumenten te vinden zijn. Ook zijn er musea die je alles kunnen vertellen over de geschiedenis van het dorp.

Balloërveld, Drenthe

Een wandeling door het Balloërveld in Drenthe is als een wandeling in een andere wereld. Dit gigantische heideveld van maar liefst 367 hectare groot gelegen in Drenthe bevat verschillende wandelpaden. Heide wordt afgewisseld met kleine beekjes en her en der een zandvlakte, wat prachtig is om doorheen te wandelen. Naast natuur, leeft er ook de grootste schapenkudde van Drenthe, die je met een beetje geluk tegen komt. Het is wel even zoeken in zo’n groot gebied, maar als ze in de buurt zijn kun je ze niet missen.

De Marker Wadden, Flevoland

De marker Wadden zijn onbewoonde, kunstmatig aangelegde eilanden in het Markemeer met als doel het herstellen van de natuur van het Markemeer. De eilanden zijn opgebouwd uit zand, slib en klei uit het meer en bieden een thuis aan bedreigde planten en diersoorten. De marker wadden bestaan uit vijf eilanden die niet bewoond worden door mensen, maar gelukkig is er een eiland open voor bezoekers. Je kunt hier wandelen, over de andere eilanden uitkijken, vogels spotten en zelfs overnachten in een vakantiehuisje, al zijn de plaatsen beperkt. Alles om de natuur niet te veel te verstoren, een goede zaak lijkt me!

De mooiste plekjes van Nederland

Nationaal Park De Biesbosch

Dit park gelegen tussen de provincies Noord-Holland en Noord-Brabant mag niet ontbreken in het rijtje van mooiste plekjes van Nederland. Dit beschermde natuurgebied is ook het grootste zoutwatergetijdegebied van Europa. Typisch voor de Biesbosch zijn wilde en scheefgroeiende bomen, de wilgenbomen genoemd. Naast deze bomen kun je er ook de trots van Biesbosch aantreffen: de bever. De bever is her uitgezet toen het met uitsterven bedreigd werd en sindsdien in grote getalen aanwezig. Er worden dan ook speciale bevertochten georganiseerd om ze te spotten.

Zaanse Schans, Noord-Holland

Ben je benieuwd hoe het er in de 17e– en 18e eeuw in Nederland aan toe ging? Reis dan mee naar de Zaanse Schans! Dit dorpje gelegen in Noord-Holland leert je alles over het oude Zaanse ambacht. Je vindt hier authentieke huisjes, molens, kaas en melkfabrieken en zelfs een oude tin fabriek. Het dorp ontvangt veel bezoek van toeristen, de meeste molens en fabrieken zijn dan gelukkig ook toegankelijk voor toeristen. 

Speulder en Sprielderbos, Gelderland

Sprookjesbossen bestaan blijkbaar niet alleen in sprookjes. In Gelderland bevindt zich het Speulder- en Spielderbos, een bos vol knoestige, grote eikenbomen die met elkaar vergroeit zijn waardoor het er sprookjesachtig uit ziet. Je kunt hier dan ook de meest mooie wandelingen maken.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

De mooiste plekjes van Nederland