De PS5 is gearriveerd

De PS5 is er!

Een grote stap voorwaarts in de geschiedenis van console-gaming, de PS5 is officieel hier (ervan uitgaande dat je er een kunt betalen). Het nieuwe platform van Sony biedt ongekende onderdompeling dankzij de allernieuwste graphics en een revolutionaire DualSense-controller. Snelle SSD’s veranderen het spel, waardoor games sneller kunnen worden geladen en er nieuwe manieren zijn om ermee te communiceren.

Onze recensie vond gebreken in Sony’s volgende generatie PS5. Het massieve chassis van de machine is een doorn in het oog voor mensen met een klein bureau. De nieuwe PS5-gebruikersinterface is prachtig en snel, maar het lijkt nog steeds barebones. Veel PS5-games zijn nu beschikbaar op PS4, dus het is niet duidelijk of je meteen moet updaten.

De PS5 voelt al futuristisch aan met zijn snelle laadtijden, prachtige beelden en achterwaartse compatibiliteit. Het is ook moeilijk om te keren.

Verrassend krachtig voor zijn formaat. Sony’s 15,4 x 10,2 x 4,1-inch PS4 Slim en PS4 Pro dwergen praktisch elk ander spelsysteem dat in het afgelopen decennium is geproduceerd. De Xbox Series X is een speeltje vergeleken met de Xbox Series S, maar hij is groter dan de Xbox One X.

Dankzij het enorme chassis kan de PS5 enorme pk’s produceren terwijl hij koel en stil blijft (daarover later meer), maar de grootte kan een probleem zijn voor mensen met kleinere entertainmentruimtes.

Tenzij je van plan bent je PS5 op de grond te plaatsen, is er een kleine tafel nodig om hem rechtop te zetten. Ik kon de PS5 nauwelijks horizontaal in mijn entertainmentcentrum passen. Voordat je een PS5 koopt, moet je de beschikbare ruimte in je huis meten om te voorkomen dat je tijd en geld verspilt.

De PS5 heeft een intrekbare standaard waarmee je hem verticaal of horizontaal kunt plaatsen. In de verticale modus wordt de standaard in de onderkant van de PS5 geschroefd, terwijl hij in de horizontale modus op de achterpoort van de PS5 wordt geklemd.

Hoewel ik graag een hulpmiddel bij de PS5 zou hebben, kon ik de basis met een cent losschroeven. Ik ontdekte echter dat het horizontaal hanteren van de basis moeilijker was dan verticaal. Het kostte me een paar pogingen om het op zijn plaats te krijgen. In mijn entertainmentcentrum zou ik de PS5 horizontaal kunnen laten zitten, maar de neiging om van de basis te glijden als hij niet precies gepositioneerd is, baart mij zorgen.

De PS5 zal waarschijnlijk een groot deel van zijn tijd horizontaal op mijn tafel doorbrengen, omdat ik bang ben dat hij omvalt als ik niet oppas.

Sinds de aankondiging heeft de futuristische look van de PS5 geleid tot discussie, en ik ben nog steeds onzeker. De puntige witte zijpanelen en ongelijkmatige massa van de Blu-ray-drive geven het de indruk van een extra grote kabelmodem wanneer het rechtop staat.

Ik ben dol geworden op de manier waarop het eruitziet als het horizontaal onder mijn tv wordt geplaatst (zelfs als het eruitziet als een miniatuur Barclays Center). In vergelijking met de PS4 hou ik ook van de slankere en beter zichtbare LED-statuslampjes aan elke kant van het interieur. De kleine PlayStation-controllerpictogrammen in de binnenpanelen zijn een geweldige touch. Zelfs als je het niet leuk vindt, is de PS5 een systeem als geen ander.

Op 13 december 2021 kun je echte PS5-covers kopen om de kleur van je frontjes te veranderen. Je hebt in ieder geval geen wit-op-wit systeem.

De PS5 biedt een standaard set connectoren, maar met een aantal geweldige nieuwe functies. De voorkant van de gadget heeft USB Type-A- en USB Type-C SuperSpeed-poorten. De USB-C-poort is handig voor het aansluiten van huidige randapparatuur en opslagapparaten.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

De PS5 is gearriveerd