Desktop versie van Google News is opnieuw ontworpen

Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van Google News is voor desktop gebruikers een herontwerp doorgevoerd dat meer nadruk legt op gepersonaliseerde en lokale inhoud, en op nieuws van specifieke plaatsen.

Desktop versie van Google News is opnieuw ontworpen

Gebruikers kunnen nu gemakkelijker de onderwerpen aanpassen die hen getoond worden door te klikken op de blauwe knop “aanpassen” die in de rechterkolom staat (hij staat net onder de zin “Picks For You”). Door op de instellingen knop te klikken die rechts van de kop Local News staat, hebben gebruikers de extra mogelijkheid om meerdere plaatsen aan de “Local News” sectie toe te voegen.

De meest belangrijke verandering, vanuit functioneel oogpunt, is dat de menubalk bovenaan het scherm nu verschillende nieuwscategorieën bevat, in tegenstelling tot vroeger aan de linkerkant van het scherm. Deze categorieën omvatten wereld-, zaken-, wetenschaps-, en gezondheidsnieuws.

Volgens Google heeft het ook zijn “Fact Check” sectie uitgebreid, waarin virale beweringen ontkracht worden door organisaties als Full Fact. Anderzijds valt het niet echt op omdat het onderaan de homepage verborgen is in een rubriek die de meeste bezoekers niet zullen zien.

In het algemeen vind ik dat het recente herontwerp van Google News het meer laat lijken op de voorpagina van een krant dan op een geaggregeerde bron zoals een RSS feed (RIP Google Reader). Dit is een vrij kleine aanpassing, maar we stellen het zeker op prijs dat ze gedaan wordt.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Desktop versie van Google News is opnieuw ontworpen