Draadloos door het leven

Tegenwoordig is alles draadloos, wat wel zo prettig is. Daarom bedien je ook jouw nieuwe verwarming met een draadloze thermostaat ontvanger. Je kan vanaf de bank, bed of buitenshuis de thermostaat bedienen en instellen. Maar hoe werkt draadloze thermostaat ontvanger? En welke thermostaten zijn er precies te verkrijgen?

Een draadloze thermostaat kun je het beste zien als een afstandsbediening thermostaat voor de elektrische verwarming. Het is een kastje dat eruit ziet als een normale thermostaat, maar dan zonder bedrading. Om de temperatuur te regelen, stuurt de draadloze thermostaat radiografische signalen naar een ontvanger bij de IR panelen.

thermostaat ontvanger

De thermostaat ontvanger sluit je aan op de verwarming. In andere gevallen moet er een extensie worden aangesloten op de huidige bedrading van je thermostaat. Vervolgens kan je de thermostaat ergens los ophangen. In dit geval communiceert je draadloze thermostaat met de extensie die wel op de bedrading is aangesloten.

Zodra er een signaal wordt verzonden om bijvoorbeeld de temperatuur te verhogen, dan wordt de infrarood verwarming aangestuurd. Op deze manier kan je overal in huis de gewenste temperatuur instellen. Je hoeft dus niet naar de thermostaat te lopen, om de verwarming te bedienen. De locatie van de thermostaat bepaal je zelf.

Het instellen van programma’s werkt nauwkeuriger, doordat je zelf de beste locatie van de thermostaten bepaalt. Vaak hangen thermostaten hangen namelijk op te warme of te koude plaatsen in de woning. Daardoor wordt het regelen van de temperatuur lastig. Doordat je het apparaat overal kunt verplaatsen, kan je dus eenvoudig je eigen klimaat bepalen.

Wil je meer te weten komen over appartement verwarmen zonder gas? Je kan namelijk flink besparen op de verwarmingskosten met infrarood verwarming en een thermostaat ontvanger.

Bron van het artikel is afkomstig van Thermostaat ontvanger.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Draadloos door het leven