EasyJet heeft besloten extra zomervluchten in 2022 te schrappen

Naar aanleiding van het besluit van de luchthaven Schiphol om een limiet te stellen aan het aantal passagiers tijdens het hoogseizoen, heeft de goedkope luchtvaartmaatschappij EasyJet aangekondigd dat ze extra vluchten die in juli en augustus 2022 vanaf de luchthaven Amsterdam Airport vertrekken zal annuleren. De maatschappij meldde dat ze verwachtte de overgrote meerderheid van de passagiers binnen vierentwintig uur na de aankondiging op een alternatief vliegtuig te kunnen omboeken.

EasyJet heeft besloten extra zomervluchten in 2022 te schrappen

Later in de week zal specifieke informatie over welke vertrekken getroffen zouden worden bekend gemaakt worden. De Nederlandse luchthaven Schiphol kondigde de week voordien aan dat ze het aantal vertrekkende passagiers zou verminderen tot 67.500 per dag vanaf 7 juli en tot 72.500 in augustus.

Dagelijks zullen er gemiddeld 13.500 mensen zijn van wie de vlucht geannuleerd wordt; het aantal zal echter hoger zijn op piekreisdagen in de tweede helft van juli.

Vanwege de grote drukte op de luchthavens Gatwick en Luton in Londen heeft EasyJet al verschillende vluchten tussen Amsterdam en die twee luchthavens geannuleerd.

De algemeen directeur, Johan Lundgren, verklaarde dat hij de passagiers ruimschoots de gelegenheid wilde geven hun reisplannen te wijzigen alvorens het nieuwe beleid in te voeren. Naar wat hij beweerde, “zou de overgrote meerderheid van onze consumenten niet getroffen worden”.

In plaats van vluchten tijdens de zomermaanden te schrappen, heeft de Nederlandse nationale maatschappij KLM verklaard dat ze van plan is de kaartverkoop tijdens die maanden te beperken. De luchtvaartmaatschappij verklaarde dat zij niet verwachtte haar dienstregeling veel te moeten inkorten.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

EasyJet heeft besloten extra zomervluchten in 2022 te schrappen