Een citytrip naar Zurich? Dit moet je weten!

Zurich is waarschijnlijk niet de eerste stad is die in je opkomt als je nadenkt over je volgende stedentrip, toch is het een heerlijke stad om een paar dagen te spenderen. Hoewel Zurich het economisch hart van Zwitserland is, kun je er zoveel meer verwachten dan zakelijkheid en bankgebouwen. Zurich combineert het bruisende stadsleven met prachtige natuur, om nog maar niet te spreken over het uitzicht van de besneeuwde alpen aan de horizon. In dit artikel alles wat je moet weten voor je naar deze bijzondere stad vertrekt.

Een citytrip naar Zurich

Valuta

In Zwitserland is het wettelijke betaalmiddel de Zwitserse frank (CFH). Overal in de stad is er de mogelijkheid geld op te nemen, al betaal je hier in de meeste gevallen wel transactiekosten voor. Op de meeste plekken is het ook mogelijk met je bankkaart te betalen en wordt weergegeven hoeveel euro het is, dit maakt het omrekenen een stuk makkelijker. De prijzen in Zurich en Zwitserland over het algemeen liggen wel een stuk hoger dan in de rest van Europa, zo betaal je voor een koffie gemiddeld vier tot vijf frank, wat neerkomt op ongeveer vier euro. Ook de prijzen voor hotels en restaurants liggen hier een stuk hoger. Een tip? Verblijf in een buitenwijk! Het openbaar vervoer in Zurich is goed geregeld waardoor je binnen no time in het centrum staat.

Fijne sfeer

Zurich is een welvarende stad, je merkt dit terug aan de rust en beleefdheid van de inwoners. In de stad heerst een fijne, vriendelijke en veilige sfeer. Het is in Zurich bijvoorbeeld heel normaal om een wildvreemde op straat ‘eetsmakelijk’ te wensen, wanneer deze persoon aan het eten is. Hoewel de stad druk bezocht wordt door toeristen, weet Zurich de sfeer te behouden.

Openbaar vervoer

Zoals net al juist vermeld, is het openbaar vervoer in Zurich zeer overzichtelijk. Er is een uitgebreid netwerk aan trams, bussen en S-bahnen, waardoor je geen auto nodig hebt. Als toerist kan het handig zijn een ‘Zurich Card’ aan te schaffen. Deze pas kost iets meer dan vijfentwintig euro en geeft je gratis toegang tot het openbaar vervoer voor een dag en gratis toegang tot de vele musea. Losse kaartjes zijn ook te koop, maar dit kan hoog oplopen wanneer je een aantal keren met het openbaar vervoer rijdt.

Kerst in Zurich

Wil je kerst ervaren op zijn Zwitsers? Reis dan rond de kerstperiode naar Zurich! Vanaf begin december verandert de stad in een gigantische kerstmarkt met op elke hoek van de straat stents met gluhwein en marroni, wat gepofte tamme kastanjes zijn. Heerlijk! De hoofdstraat van Zurich is volledig ingepakt met lampjes en kerstmuziek klinkt overal. Ook vind je in de verschillende gebieden van de stad kleinere kerstmarktjes met muziek, hapjes en drankjes. Aan sfeer geen gebrek!

Dingen die je niet mag missen

Zurich is een levendige, diverse stad met prachtige architectuur en natuur. Bezoek bijvoorbeeld de Oude Botanische Tuinen in het hart van de stad, waar de rust zo aanwezig is dat je niet doorhebt dat je eigenlijk in een drukke stad bent. Of bezoek de Sint-Pieterskerk die de grootste wijzerplaat van Europa heeft! Hetgeen dat echt niet mag ontbreken wanneer je in Zurich bent is een bezoekje aan de Uetliberg: Zurichs eigen berg! Je kunt de berg gemakkelijk bereiken via de trein en eenmaal boven heb je fenomenaal uitzicht over de stad.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Een citytrip naar Zurich? Dit moet je weten!