Een grote brand wordt in het zuidoosten van Frankrijk nabij Bordezac

Een grote brand wordt in het zuidoosten van Frankrijk bestreden door 900 brandweerlieden. Een bosbrand die de evacuatie van aangrenzende dorpen in het zuidoosten van Frankrijk heeft veroorzaakt wordt vandaag 8 juli bestreden door honderden brandweerlieden met de hulp van twee blusvliegtuigen.

Een grote brand wordt in het zuidoosten van Frankrijk nabij Bordezac

In het dorp Bordezac, waar de brand ontstond, zijn dertien brandweerlieden gewond geraakt. Volgens France24 hebben een aantal bosbranden die al dagen in de streek woeden in totaal 18 brandweerlieden verwond. Droogte, hitte en harde wind bemoeilijken het blussen van het vuur in de Gard streek, hoewel de vooruitzichten voor vrijdag gunstiger zijn, aldus de plaatselijke brandweer. Andere kleinere branden waren al geblust.

De Franse brandweerdienst meldde dat tot nu toe meer dan 600 hectaren verbrand zijn. Snelwegen zijn afgesloten en nabijgelegen gemeenten geëvacueerd terwijl meer dan 900 brandweerlieden en twee vliegtuigen de vlammenzee bestreden. Volgens de locale brandweer zullen de brandweerlieden nog verscheidene dagen tegen de brand moeten vechten.

De Cevennen, een heuvelachtig gebied dat een aanzienlijk deel van zuidoost Frankrijk beslaat en gedeeltelijk beschermd is als UNESCO Werelderfgoed is door de bosbrand in gevaar.

Het nationale meteorologische bureau van Frankrijk gaf vrijdag een rood alarm af voor brandgevaar op een aantal plekken in de buurt.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Een grote brand wordt in het zuidoosten van Frankrijk nabij Bordezac