Elektrische auto’s kunnen worden gesleept, toch?

Wanneer alle auto’s elektrisch zijn, zal het slepen van een auto met pech veel moeilijker zijn. Gocar.be, een Belgische website, heeft het probleem onderzocht en vastgesteld dat het inderdaad is toegestaan ​​en toegestaan.

Omdat elektrische voertuigen minder bewegende delen hebben dan auto’s die worden aangedreven door verbrandingsmotoren, is de kans kleiner dat ze defect raken. Hierdoor zijn er minder slijtagegevoelige elementen. Elektrische auto’s zijn nog steeds kwetsbaar voor storingen omdat de technologie nog niet volledig is uitgehard, en ze lopen ook tegen een groot aantal storingen aan.

Elektrische auto's kunnen worden gesleept, toch?
Elektrische auto’s kunnen worden gesleept, toch

Al laat niet iedereen zich daardoor afschrikken. Een Amerikaanse Tesla-eigenaar die een lege batterij had, vond het een goed idee om zijn auto met de motor in de regeneratiemodus te laten trekken, zodat hij zichzelf kon opladen. Na slechts enkele kilometers begonnen de batterijen echter tekenen van oververhitting te vertonen. Dat is een slecht concept.

Dus wat doe je nu? Wegduwen is vaak niet aan de orde omdat het vermogen van het voertuig rechtstreeks naar de wielen wordt gestuurd. Er is geen neutrale stand in een elektrisch voertuig. Elektrische voertuigen zijn in het verleden onhandelbaar gebleken, wat frustrerende verkeersback-ups veroorzaakte. Dit betekent dat altijd de hulp van een sleepbedrijf of een wegenwachtbedrijf nodig is. Je kunt ook een mobiele snellader gebruiken om je weer op de been te helpen als je geen sap meer hebt.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Elektrische auto’s kunnen worden gesleept, toch?