Elon Musk wil de overeenkomst met Twitter beëindigen

Elon Musk maakte vrijdagmiddag aanstalten om zijn 44 miljard Dollar kostende deal om Twitter te kopen te beëindigen – de nieuwste wending in een wervelend proces waarin de miljardair Tesla CEO de grootste aandeelhouder van het bedrijf werd, een zetel in de raad van bestuur afwees, instemde met de aankoop van het sociale media platform en vervolgens twijfels begon te uiten over het doorgaan met de deal. Het volgende hoofdstuk in de saga zal vrijwel zeker een rechtszaak worden.

Een advocaat die Musk vertegenwoordigt beweerde in een brief aan de topadvocaat van Twitter dat hij de overeenkomst beëindigt omdat Twitter in wezenlijke strijd handelt met meerdere bepalingen van de oorspronkelijke overeenkomst.

Musk uit al weken zijn bezorgdheid, zonder enig duidelijk bewijs, dat er een groter aantal bots en spam accounts op het platform zijn dan Twitter in het openbaar heeft gezegd.

Eerder waren er geruchten

De rijkste man ter wereld probeert, volgens een recent bericht van The Washington Post dat zich vooral op niet nader genoemde bronnen baseert, nog steeds onder een contract van $ 44 miljard uit te komen dat hij op eigen houtje sloot.

Elon Musk lijkt de overeenkomst met Twitter te beëindigen

Volgens de anoniemen ingewijden van The Post die op de hoogte zijn van Musk’s plannen, zullen we ongetwijfeld binnenkort getuige zijn van een “koerswijziging van zijn team”. Musk en vrienden zouden ook gestopt zijn met bepaalde besprekingen over de financiering van de deal. Nadat ze begin mei financiering hadden toegezegd, zijn Oracle mede-oprichter Larry Ellison, Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Binance, en Fidelity allemaal aan boord.

Musk lijkt opnieuw twijfel te zaaien over de inschattingen van Twitter. Elon Musk zou volgens de voorwaarden van de fusie-overeenkomst $1 miljard moeten betalen als hij zou besluiten zich uit de deal terug te trekken, maar het lijkt erop dat hij ook de kleine lettertjes aan het lezen is om ook daar een uitweg uit te vinden.

Met de bewering dat Twitter hem bedroog over de hoeveelheid bots en spam accounts die op het twitter netwerk zijn, heeft hij de afgelopen maanden veel ophef veroorzaakt. Twitter hield donderdag een nieuwsconferentie over hun methode voor het tellen van bots, waaruit historisch blijkt dat minder dan 5% van de accounts op het platform niet echt van echte personen zijn.

In april deed Musk een bod om Twitter te kopen, dat al snel door het bedrijf werd aanvaard. De SpaceX en Tesla CEO beweerde toen dat de overeenkomst die hij al met Twitter had bereikt “on hold” stond, een bewering die door geen enkele archivering of  realiteit buiten Musk’s tweets werd gestaafd.

Alles lijkt op een fletse schijnvertoning voor een man die onder een verkeerd getimede aankoop uit probeert te komen. Helaas is de inkt van de deal al droog, wat slecht nieuws is voor Elon Musk en het Twitter personeel dat al enkele maanden in de overname-achtbaan zit.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Elon Musk wil de overeenkomst met Twitter beëindigen