Emaille borden met de hand gemaakt

Een emaille bord vestigt direct de aandacht op het ambacht. Het is weerbestendig, gaat lang mee en, belangrijker nog, uniek in zijn soort. Het is mogelijk om verschillende maten en stijlen te krijgen, zoals een oud reclamebord of een emaille naambordje.

Wat is emaille precies en hoe laat je een emaille bord maken? Emailleren is het proces waarbij alles wordt bedekt met een dunne laag glas om de onderliggende substantie te beschermen. Metalen borden die geëmailleerd zijn, staan ​​bekend als emaille borden. Het is veilig om te zeggen dat deze methode niet nieuw is. Misschien bent u een in onbruik geraakt reclamebord tegengekomen. Ze was echter eerder bekend met deze methode in het oude Egypte.

De laatste jaren is deze retrostijl steeds populairder geworden. Emaille borden komen steeds vaker voor in winkels, kantoren en woningen. Het straatbeeld wordt steeds meer gedomineerd door naamborden en huisnummers van ingekapseld email. Het mooie hiervan is dat ze allemaal uniek zijn – een van een soort en veel verbluffender dan de andere.

De mix van de rustieke uitstraling en het duurzame karakter van het materiaal onderscheidt dit stuk. Emaille is gemakkelijk te zien op straatnaamborden en huisnummers. Zelfs na vijftig jaar blijven de tinten levendig. Emaille borden zijn weerbestendig en corroderen niet, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik buitenshuis.

Emaille borden

Huisnummer in glanzend geëmailleerd bladgoud

Emaille huisnummers zijn uniek en prachtig om te zien. Een huisnummerbord van emaille is een statement van stijl en individualiteit. Emaille op een huisnummerbord is duurzaam en onderhoudsarm.
– Bestand tegen de elementen en de kleuren verslechteren niet met de tijd.
– Anti-vandalisme

Emaillebordshop biedt een verbluffende variatie op het huisnummerontwerp. In de meeste gevallen worden emaille huisnummerplaten met de hand gemaakt. U kunt ook een e-mailadres selecteren dat uw naam bevat. Emaille naamborden zijn er in een breed scala aan ontwerpen. Er is voor elk wat wils, van het ultramoderne tot een vintage emaille huisnummer uit de jaren ’30.

Vintage emaille borden zijn hoe ze klinken. In het begin van de 19e eeuw werden deze schitterend gekleurde borden gebruikt voor reclame voor benzine en andere aardolieproducten, koffie, whisky en andere zakelijke diensten. Emaillebordshop heeft een verscheidenheid aan oude emaille borden met de naam “nostalgische & replica” borden samengesteld waaruit u kunt kiezen. Borden die in fabrieken en andere werkplekken worden gebruikt om instructies of waarschuwingen te geven, zijn ook te vinden.

Veel oude reclameborden zijn te zien op openbare plaatsen zoals in bussen en treinen en aan de zijkanten van gebouwen en voor bedrijven. Sandeman-borden en het emaille bord van Van Nelle coffee zijn twee van de meest herkenbare kenmerken van het gebouw. Ook de vintage billboards van kapperszaken zijn razend populair.

Dit mooie antiek heeft een nieuwe bestemming gekregen en is nu een prachtige toevoeging aan elk huis, met een gevoel van geschiedenis en charme. Echte haves, de emaille reclameborden zijn gerepliceerd volgens de hoogst mogelijke standaard. Stel dat u met originele platen niet te maken wilt hebben met eventuele roest en beschadigingen.

Verbazingwekkende resultaten kunnen worden bereikt door conventionele methoden te gebruiken om onze vintage emaille borden te maken. De perfecte manier om uw woning of bedrijf onder de aandacht te brengen.

Als een eenvoudig naambordje uit de bouwmarkt voldoende is, waarom zou je je dan bezighouden met emailleren? Je hebt het antwoord standaard al. Een typisch huisnummer of naambordje ophangen is ook niet iets wat u wilt doen. Nee, je bent op zoek naar iets unieks en handgemaakt. Een bord dat er lang mooi uitziet, verkleurt niet in de zon en kan voor u op maat worden gemaakt.

We gaan dezelfde vraag nog een keer stellen: waarom emaille borden? Wat we niet in één regel kunnen zeggen, is waarom emaille de beste optie voor jou is, dus hier zijn enkele van de redenen waarom: – Corrosiebestendig, dus roest niet.
Esthetisch mooi – Hittebestendig – Kleur- en krasvast – Klassieke uitstraling – Wind- en weerbestendig – Duurzame emaille huisnummers en waakhondborden zijn slechts twee voorbeelden van de vele verschillende manieren waarop deze borden kunnen worden gebruikt.

De bron van dit artikel is emaillebordenshop.nl

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Emaille borden met de hand gemaakt