Energiebelasting in Spanje van 10 naar 5 procent

Het tarief van de belasting over de toegevoegde waarde (BTW) die op elektriciteit van toepassing is, zal van 10 tot 5 procent worden verlaagd als de regering daarmee instemt.

Energiebelasting in Spanje van 10 naar 5 procent

Pedro Sánchez, de premier van de regering, maakte tijdens de plenaire zitting van het Congres van Afgevaardigden bekend dat de volgende vergadering van de Raad van Ministers, die aanstaande zaterdag gepland is, een verlaging van het BTW-tarief voor elektriciteit van 10 tot 5 procent zal goedkeuren.

Tijdens zijn interventie in de controle zitting in antwoord op de woordvoerder van ERC, Gabriel Rufián, herinnerde Sánchez eraan dat de regering een jaar geleden de BTW op elektriciteit van 21 procent tot 10 procent verlaagde en kondigde aan dat in de volgende ministerraad een verlaging van 10 procent tot 5 procent zal worden goedgekeurd.

Sánchez verzocht de ERC en de rest van de parlementaire fracties om in plaats van te klagen en te bekritiseren, het anti-crisis koninklijk decreet te steunen dat de volgende zaterdag in de buitengewone ministerraad zal worden voorgelegd. Dit decreet zal de maatregelen die van kracht zijn om de crisis als gevolg van de oorlog in Oekraïne het hoofd te bieden, uitbreiden met nieuwe maatregelen zoals de verlaging van de BTW op elektriciteit. Sánchez heeft de ERC en de rest van de parlementaire fracties gevraagd dit decreet te steunen “in plaats van te klagen en

Het beschermen van de families die lijden onder de gevolgen van de hoge kosten te erkennen. Sánchez heeft verklaard dat ze van plan zijn de legislatuur te beëindigen wanneer de prijzen weer normaal worden.

Anderzijds benadrukte Sanchez dat de regering met succes de zogenaamde Iberische uitzondering op Europees niveau heeft uitgevoerd om te proberen de prijs van elektriciteit te verlagen. Door een maximaal limiet te stellen aan de prijs van gas en korting van 20 cent voor elke liter benzine of diesel.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Energiebelasting in Spanje van 10 naar 5 procent