Eurostar introduceert meer rechtstreekse treinen van Londen naar Nederland

De vierde rechtstreekse treindienst tussen Londen St. Pancras en de stations Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal is door Eurostar aangekondigd. Deze hogesnelheidstreindienst verbindt het Verenigd Koninkrijk met continentaal Europa. Voor reizen die op 5 september beginnen, kunnen reizigers tickets kopen.

Eurostar introduceert meer rechtstreekse treinen van Londen naar Nederland

Reizigers zullen nog gemakkelijker de milieuvoordelen van hogesnelheidstreinen verkiezen boven die van vliegreizen, omdat er meer rechtstreekse routes zullen zijn die deze vermaarde handels- en toeristenhubs met elkaar verbinden. De koolstofvoetafdruk van één vlucht staat gelijk aan wel 13 Eurostar reizen, terwijl een Eurostar reis tot 93% minder CO2 produceert dan een vlucht.

Reis nu groener

Tot 3.600 passagiers per dag, of het equivalent van 18 vluchten, zullen met Eurostar tussen Londen en Nederland kunnen reizen dankzij de vierde route, die van maandag tot en met vrijdag zal rijden.

De steeds toenemende vraag naar hogesnelheidstreinen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk geeft aan dat zowel zakenreizigers als vakantiegangers het gemak en comfort van reizen met Eurostar op prijs stellen, zei Els Buzzi, Hoofd van de Amsterdam divisie Eurostar. Met de vierde dienst zullen onze klanten nog meer opties en vrijheid hebben bij het organiseren van hun reis, wetende dat Eurostar een milieuvriendelijker optie is om tussen de centra van steden te reizen.

Om 6:16 uur vertrekt de vierde rechtstreekse trein uit London St. Pancras International Station. Hij doet er minder dan vier uur over om in Amsterdam te komen en meer dan drie uur om in Rotterdam te komen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Eurostar introduceert meer rechtstreekse treinen van Londen naar Nederland