Exclusieve live optredens in spatial audio Apple Music

Een serie live optredens, bekend als Apple Music Sessions, is alleen beschikbaar gemaakt voor klanten van de muziekdienst van het bedrijf. De eerste twee artiesten die aan bod komen zijn Carrie Underwood en Tenille Townes, en voorlopig zullen de sessies zich vooral richten op country muziek.

Apple music photo
Foto van Apple music

Dat komt waarschijnlijk omdat ze worden opgenomen in een “ultramoderne” studio in Nashville, Tennessee, aldus Apple. Volgens een vandaag uitgegeven nieuwsbericht wil het bedrijf “in de toekomst” ook andere genres (en andere opnamestudio’s over de hele wereld) verkennen.

Artiesten zullen tijdens elke sessie zowel originele songs als “creatieve” covers zingen. Ozzy Osbourne’s “Mama, I’m Coming Home” was het nummer dat Carrie Underwood koos, terwijl Townes koos voor Etta James’ “At Last”.

De optredens zijn ook beschikbaar als video’s, en met Apple Music Sessions kun je ze in ruimtelijke audio beluisteren. Omdat Apple niet vermeldt dat het speciale microfoonapparatuur in de studio heeft, is het waarschijnlijk dat deze sessies later gecombineerd worden voor Atmos om ze expansiever en meeslepender te laten klinken.

Dat is tenminste één manier waarop Apple zich onderscheidt van de rivalen; Spotify neemt al heel lang eigen sessies op (soms met covers), maar alleen in stereo. Ik verwacht niet dat dat snel zal veranderen, gezien hoe slecht de corporatie de release van een hi-fi tier vertraagt.

Tal van artiesten hebben eerder iTunes Sessions uitgebracht, waaronder Apple zelf. Ik was er in het begin van de jaren 2000 bij toen Sessions@AOL en andere live concerten online gestreamd werden. Vergeet ruimtelijke audio; Real Audio was toen al beschikbaar. Agressieve compressie gaf ook de indruk dat je favoriete bands onder water speelden in plaats van van alle kanten.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Exclusieve live optredens in spatial audio Apple Music