Flamenco mode begint weer op te leven

Na twee jaar zonder Spaanse fiestas waar flamencojurken gedragen worden is er licht aan het eind van de tunnel te zien. De traditioneel Spaanse Flamenco kledingbeurzen in Cordoba, Sevilla en Jerez zijn voor de verkoop van Flamenco kleding er goed geweest.

Flamenco mode sector begint weer op te leven

De laatste maanden is de verkoop van Flamenco 30% gestegen ten opzichte van 2019, het jaar voor Corona. De pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben daarnaast wel een tekort veroorzaakt aan de stoffen die nodig zijn voor de vervaardiging van flamenco- en danskostuums.  Voornamelijk zijden stoffen worden tegen een zeer hoge prijs verkocht. Daarnaast zijn de prijzen van andere stoffen ook flink gestegen.

De gestegen grondstoffenprijzen worden voorlopig niet doorberekend in de verkoopprijs van een Flamenco jurk, want de branche wil de prijzen op niveau 2019 houden. Elk seizoen past de mode zich aan aan nieuwe stoffen, nieuwe kleuren en nieuwe prints? Flamenco is een bloeiende sector en de toekomst. aldus een woordvoerder.

Wat de flamenco modetrends voor dit seizoen betreft, een combinatie van effen jurken en bedrukte sjaals, lichte stoffen die zich aan het lichaam aanpassen, zoals elastaan. De kleuren voor de Flamenco jurken 2022 zijn vooral bordeauxrood, fel rood en geel, en met een lange zijde sjaal als accessoire.

 

 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Flamenco mode begint weer op te leven