Google begint met automatisch verwijderen van bezoeken aan abortusklinieken

In de komende weken zegt Google te beginnen met het automatisch verwijderen van bezoeken aan afslankcentra, opvanghuizen voor huiselijk geweld, abortusklinieken, en andere potentieel gevoelige sites uit de locatiegeschiedenis van gebruikers. Het bedrijf beweert dat de verwijdering, kort na het bezoek zal gebeuren, zodra de systemen hebben vastgesteld dateen website is bezocht. Deze verandering vindt plaats na de beslissing van het Amerikaans Hooggerechtshof om Roe v. Wade terug te draaien en de onmiddellijke stappen van sommige staten om abortussen te beperken.

Google begint met automatisch verwijderen van bezoeken aan abortusklinieken

Menstruatie logs

Google voegt er ook aan toe dat een Fitbit update je in staat zal stellen om talrijke menstruatie logs in een keer te verwijderen als je de gezondheid volgfunctie hebt gebruikt in zijn bericht getiteld “Protecting people’s privacy on health matters”.

Hoewel Google nog steeds veel informatie over je handelingen op zijn servers bewaart, zijn deze privacy-aanpassingen bedoeld om specifieke gegevens te verwijderen die gebruikt zouden kunnen worden om iemand te vervolgen die medische hulp zoekt. Google’s bericht zegt niets over zoek- en YouTube geschiedenissen, die als bewijsmateriaal in onderzoeken gebruikt kunnen worden.

Google herhaalt dat het zich zal blijven verzetten tegen eisen die overdreven breed zijn of anderszins wettelijk onaanvaardbaar zijn, ook al is het bedrijf wettelijk verplicht in te gaan op sommige overheidsverzoeken om gegevens (en kan het gedwongen worden logs door te geven als die bestaan). Google verklaart ook dat het, tenzij uitdrukkelijk bij de wet verboden of in het belang van onmiddellijke veiligheid, gebruikers zal waarschuwen voordat het hun gegevens aan de overheid verstrekt.

Privacy

Buiten Google zijn er nog andere zorgen over de privacy van abortus. Officiële medische gegevens zijn niet zo privé als we willen denken, en alles van sms-berichten tot aankoopgeschiedenis kan in een rechtszaak tegen je gebruikt worden.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Google begint met automatisch verwijderen van bezoeken aan abortusklinieken