Google Cloud brengt zijn eerste Arm-gebaseerde virtuele machines uit

Na lang wachten kondigde Google Cloud vandaag de release aan van de eerste Arm-gebaseerde virtuele machines, waarmee het zich voegt bij AWS met zijn Graviton instances en Azure met het recente debuut van Arm VM’s. Maar terwijl AWS zijn eigen unieke chips maakte, doet Google Cloud hier Azure na door Ampere chips te gebruiken. Deze nieuwe virtuele machines, die momenteel in preview zijn, worden toegevoegd aan Google Cloud’s Tau VM line-up onder de naam “Tau T2A”. Deze lijn, die AMD Milan CPU’s gebruikt, debuteerde bijna precies een jaar geleden met het doel een betere prijs/prestatie verhouding te bieden.

Google Cloud brengt zijn eerste Arm-gebaseerde virtuele machines uit

“We zijn verheugd de ruime keuze die we nu met Intel en AMD bieden uit te breiden en ons aan te sluiten bij het Arm ecosysteem om onze klanten nog meer flexibiliteit en keuze te geven,” zei het bedrijf. In een persconferentie voorafgaand aan de vrijgave van vandaag zei Sachin Gupta, Google Cloud’s VP en GM voor infrastructuur: “We hebben ondersteuning voor een groot ecosysteem van besturingssystemen, databases, programmeertalen, en andere hulpmiddelen.

De tot 48 vCPU’s en tot 4 GB RAM van elk van de nieuwe chips zullen voorgedefinieerde SKU’s zijn. De VM’s zullen de standaard reeks opslagmogelijkheden ondersteunen die het Google Cloud ecosysteem biedt en netwerkbandbreedte bieden tot 32 Gbps. Volgens Google zullen deze machines geschikt zijn voor allerlei werkbelastingen, waaronder webservers, gecontaineriseerde microservices, gegevens-loggende apps, en meer.

Google ziet deze als hun prijs-prestatie-geoptimaliseerde opties, vergelijkbaar met de Tau processoren aangedreven door AMD. Bijvoorbeeld, een 32-core Tau T2A VM in het us-central1 gebied van Google Cloud zal $1.232 per uur kosten.

Samen met Google’s eigen Container-Optimized OS zullen gebruikers op deze servers gecontaineriseerde toepassingen kunnen draaien met RHEL, CentOS, Ubuntu, en Rocky Linux. De meeste OS en softwareleveranciers bieden nu standaard Arm compatibiliteit, waardoor het gebruik van deze VM’s aanzienlijk toeneemt, net als dat van Google’s rivalen.

De nieuwe VM’s zijn nu alleen toegankelijk in een select aantal regio’s, zoals us-central (Iowa – Zones A, B, en F), europe-west4 (Nederland – Zones A, B, en C), en asia-southeast1 (Singapore – Zones B en C), maar ze zullen uiteindelijk ook in andere datacentra beschikbaar worden gesteld.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Google Cloud brengt zijn eerste Arm-gebaseerde virtuele machines uit