Grand Prix van de Formule 1 in Madrid?

Een voorstel om een Grand Prix van de Formule 1 te organiseren in de Spaanse hoofdstad Madrid, is ontvangen door Stefano Domenicali, die belast is met de promotie van het F1 wereldkampioenschap. Enrique López, die fungeert als de regionaal minister van het de Communidad Madrid, schreef de brief aan de FIA.

Grand Prix van de Formule 1 in Madrid?

De brief werd gestuurd om uiting te geven voor de belangstelling vanuit de regio Madrid waarbij men graag de F1 grand prix willen organiseren. Het voorstel geeft geen bijzonderheden over de plaats van de race, maar regeringsbronnen verzekeren dat de ontvangst ervan goede gevoelens heeft losgemaakt.

Het miljoenen euros kostende project, de veiligheids- en organisatorische eisen van een Formule 1 race. dan is het hogesnelheidscircuit ligt in de gemeente San Sebastián de los Reyes een goede mogelijkheid. Dit circuit ligt aan de rand van de hoofdstad Madrid.

Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een plan voor een nieuw circuit in Morata de Tajua. Er wordt niet verduidelijkt of zij al dan niet voor één van deze twee opties zou pleiten, en evenmin een aanleg van een nieuw circuit in de stad.

Het feit dat er al een andere Grote Prijs Formule 1 in Spanje is, die in Catalonië wordt georganiseerd, is in elk geval een nadeel voor het Madrid project. De organisatoren van de race in Catalonië hebben onlangs hun contract met de promotors van het wereldkampioenschap vernieuwd voor de jaren 2021 tot en met 2026. Het nieuwe contract omvat een toezegging van de uitvoerende leiding van de faciliteit om een investering van ongeveer 70 miljoen euro te doen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Grand Prix van de Formule 1 in Madrid?