Handig: tips voor een geslaagde citytrip

Citytrippen is leuk! Een korte vakantie waarbij je jezelf onderdompelt in een andere stad en nieuwe culturen ontdekt. Slenteren door oude straatjes, koopjes jagen op vele markten en neerstrijken op een terrasje met een drankje. Of ben je meer van de bezienswaardigheden en musea? Een citytrip is zo in te vullen als je zelf wilt en dat is juist het leuke! Wel zijn er een aantal handige tips die zorgen voor een geslaagde citytrip, in dit artikel lees je welke. 

Google maps

Vroeg aankomen, laat vertrekken
Het begint allemaal met het boeken. Om alles uit de trip te halen is het fijns wanneer je vroeg op de plaats van bestemming aankomt en op de laatste dag zo laat mogelijk weer vertrekt. Zo benut je de geplande dagen optimaal. Check wel altijd de in- en uitcheck tijden van je accommodatie of hotel. Soms is het zo dat je misschien nog niet je hotel in mag, maar je wel alvast je koffers mag droppen. Zo kun je al wat ontdekken van de stad en sjouw je niet met je koffer! 

Inpakken geblazen
Omdat een citytrip vaak kort is, heb je niet al te veel bagage nodig. Zorg voor alleen handbagage, zo kun je direct het vliegtuig uitspringen en verder reizen naar plaats van bestemming en zeul je geen zware koffer met je mee. Neem alleen de hoognodige dingen mee, je gaat tenslotte maar een paar daagjes. Zorg wel voor comfortabele schoenen, er worden tijdens een citytrip gegarandeerd veel stapjes gezet en blaren kun je dan niet gebruiken. Andere handige/praktische dingen die je kunt meenemen: EHBO-setje, powerbank, regenjas/poncho, wereldstekker.

Openbaar vervoer
Handig is het om van tevoren uit te zoeken hoe het openbaar vervoer werkt in de stad waar je heen gaat, zo kom je niet voor verassingen te staan. Vaak bieden landen of steden speciale reispassen aan waarmee je een aantal dagen gebruik kan maken van het openbaar vervoer, dit is een stuk goedkoper dan losse kaartjes kopen. 

Plan, maar niet te veel
Misschien ben je geneigd om de dagen vol te plannen met alle bezienswaardigheden, of ben je juist iemand die niets plant. Mijn advies: plan een aantal dingen die je wilt zien, maar laat ruimte over voor spontaniteit. Soms loop je tegen de leukste mensen of plaatsen aan waar je misschien wel langer wilt blijven, zo’n strak schema werkt dan niet relaxed. Helemaal niets plannen raad ik ook af, het zou zonde zijn dat je de pareltjes van de stad misloopt omdat je je niet hebt ingelezen.

Check of er evenementen zijn
In steden vinden geregeld evenementen plaats, aan jou of dit positief is of niet. Zorg dat je niet voor verassingen komt te staan en zoek uit of er evenementen plaatsvinden gedurende je verblijf. Staat de stad op z’n kop door een evenement en was je van plan er een rustige trip van te maken? Stel de trip dan een weekje uit.

Google maps to the rescue
Enorm handig tijdens een citytrip. Wist je dat je in google maps plaatsen kunt markeren met een sterretje? Zo kun je van tevoren uitzoeken welke dingen je wilt bezoeken en deze alvast in google maps zetten. Dit scheelt opzoekwerk en je kunt bepaalde bezienswaardigheden gemakkelijk met elkaar combineren, handig!

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Handig: tips voor een geslaagde citytrip