Het VK geeft meer militaire hulp aan Oekraïne

Het VK zal Oekraïne nog meer militaire hulp geven ter waarde van 1,2 miljard dollar. Met de aankondiging van donderdag heeft het Verenigd Koninkrijk, sinds Rusland de oorlog tegen Oekraïne begon, meer militaire hulp verleend dan enig ander land, behalve de Verenigde Staten ($2,8 miljard) in totaal.

Het VK geeft meer militaire hulp aan Oekraïne

De Britse premier Boris Johnson verklaarde donderdag op de NAVO-top dat het Verenigd Koninkrijk Oekraïne nog eens 1 miljard dollar (1,2 miljard dollar) aan militaire hulp zal geven.

Volgens een verklaring van No. 10 Downing Street zal deze verhoging van de financiering een nieuwe fase inluiden in de steun van de internationale gemeenschap aan Oekraïne. Ook zal steun worden verleend voor het leveren van geavanceerde luchtverdedigingssystemen, onbemande drones, innovatieve nieuwe apparatuur voor elektronische oorlogsvoering en duizenden stuks vitale uitrusting voor Oekraïense soldaten.

Minister president Johnson

Premier Johnson verklaarde: “Het agressieve geweld van Poetin blijft Oekraïense levens eisen en de vrede en veiligheid in heel Europa in gevaar brengen.” Brits oorlogsmateriaal, goede uitrusting en instructies versterken de verdediging van Oekraïne tegen deze aanvallen. En we zullen het Oekraïense volk van harte blijven steunen, zodat Poetin in Oekraïne verliest,” vervolgde hij.

Volodymyr Zelensky

De president van Oekraïne, Zelensky, complimenteerde Johnson op Twitter met de aankondiging van meer hulp aan het land.

“Ik waardeer het besluit van premier Boris Johnson om 1 miljard pond extra uit te trekken voor de veiligheidssteun aan Oekraïne. Het land is een echte vriend en bondgenoot van ons. We waarderen de voortdurende hulp van het leiderschap met ons bij het bedwingen van de Russische agressie, voegde Zelensky eraan toe.

Bron: Latest News Europe

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Het VK geeft meer militaire hulp aan Oekraïne