In Spanje gratis de trein in

De kosten van het openbaar vervoer op de staatsdiensten zijn in heel Spanje al gehalveerd als gevolg van de snel stijgende inflatie en energieprijzen in het land. De regering heeft nu extra kortingen van 100% aangekondigd.  Vanaf september zullen reizigers gratis kunnen reizen op elk van de treinen die door het openbare treinnetwerk Renfe worden geëxploiteerd.

In Spanje gratis de trein in

De Spaanse premier Pedro Sanchez heeft aangekondigd dat van 1 september tot het eind van het jaar meerdaagse tickets voor treinen die door de openbare diensten Cercanas, Rodalies en Media Distance van het netwerk worden geëxploiteerd en op de korte en midden lange afstand gratis zullen zijn.

Lange-afstandskaarten of kaartjes voor enkele reizen vallen niet onder het plan. Het Spaanse Ministerie van Verkeer zei in een verklaring dat het initiatief maximaal het gebruik van dit soort collectief openbaar vervoer aanmoedigt om het noodzakelijke dagelijkse woon-werkverkeer te garanderen met een veilig, betrouwbaar, comfortabel, zuinig en duurzaam vervoermiddel, te midden van de buitengewone omstandigheden van de gestage stijging van de energie- en brandstofprijzen.

Het Renfe programma werd onthuld kort nadat de Spaanse regering beloofd had de tarieven voor het openbaar vervoer voor staatsvoertuigen met 50% te verlagen.  Spanje is niet de enige natie in Europa die de prijs van het openbaar vervoer heeft verlaagd.

Duitsland voerde vorige maand een 9 euro onbeperkte maandkaart voor het openbaar vervoer in, die geldig is op alle lokaal en regionaal vervoer in de natie. De overeenkomst, die een onderdeel is van een pakket energiesteunmaatregelen van de regering, loopt tot eind augustus.
In een poging de mensen over te halen hun auto thuis te laten, kondigde Oostenrijk eerder een sterk gereduceerd klimaatkaartje aan.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

In Spanje gratis de trein in