James Caan overleden op 82-jarige leeftijd

James Caan, de doorgewinterde acteur, vooral bekend door zijn rollen in “The Godfather,” “Misery,” en “Elf,” is overleden, volgens een verklaring die zijn familie op zijn geverifieerde Twitter account stuurde. Hij werd 82 jaar oud.

In de verklaring stond: “Het is met grote droefheid dat we jullie op de hoogte brengen van Jimmy’s overlijden op de avond van 6 juli.” “De familie waardeert de uitstorting van liefde en oprechte condoleances.”
De familie vraagt verder hun privacy te blijven respecteren in deze moeilijke tijd. Een doodsoorzaak werd niet vermeld

James Caan

Als Chicago Bears halfback Brian Piccolo in de bekende TV-film “Brian’s Song” uit 1971 verwierf Caan voor het eerst bekendheid. De hartverscheurende film, die Piccolo’s echte strijd met terminale kanker volgde, oogstte lof voor de manier waarop de interraciale band met de zwarte collega Gale Sayers behandeld werd.

Caan werd beroemd na zijn hoofdrol in “The Godfather” in 1972. Caan werd gecast als de impulsieve Sonny Corleone, de oudste gangster van Vito Corleone’s drie zonen. Ze worden berucht doodgeschoten door rivaliserende gangsters in een hinderlaag bij een tolhuisje, hoewel hij geen Italiaan is.

Oscarnominatie

Hij kreeg een Oscarnominatie voor deze rol. Caan verscheen ook in de scène van “The Godfather, Part II flashback “.

De acteur met krullend haar stond bekend om zijn vertolking van gespierde kerels in films als “Thief” en “Rollerball”. Hij was echter een gevarieerd acteur, die ook kwetsbaarheid uitstraalde in films als “Misery”, een Stephen King bewerking uit 1990 over een zachtaardige romanschrijver die gevangen genomen wordt door een onaangename fan.

Bij weer ander publiek is hij waarschijnlijk het best bekend door zijn rol in de kerstkomedie “Elf” in 2003. Hij speelde de Scrooge-achtige vader van Will Ferrell, een workaholic uitgever van kinderboeken die van streek is als hij hoort dat hij een opgetogen volwassen zoon heeft die zich als elf verkleed en ahornsiroop over zijn spaghetti miezert.

Joodse immigranten brachten Caan ter wereld in de Bronx wijk van New York City in 1940. Hij had een slager als vader. Hij speelde voetbal voor Michigan State voor hij aan zijn acteerstudie begon aan de Hofstra Universiteit, waar “Godfather” regisseur Francis Ford Coppola een klasgenoot was. Om een filmcarrière na te streven verhuisde Caan begin jaren ’60 naar Los Angeles.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

James Caan overleden op 82-jarige leeftijd