Kun je me meer vertellen over de Alkari infraroodverwarming met ITC bediening?

Door het gebruik van een enkele centrale thermostaat zorgt de Alkari infraroodverwarming met ITC regeling ervoor dat elke kamer de ideale temperatuur behoudt. Dit bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar vermindert ook de hoeveelheid geld die je uitgeeft aan het verwarmen van je huis. In feite draagt de thermostatische regeling van je infrarood verwarming in belangrijke mate bij tot de kosten van het verschaffen van warmte. Het gebruik van een thermostatische infraroodregeling (ITC) op een Alkari infraroodverwarming kan een besparing van tot 22 procent opleveren.

Kun je me meer vertellen over de Alkari infraroodverwarming met ITC bediening

De nieuwste reeks infraroodpanelen van Alkari wordt geleverd met een intelligente ITC bediening, die het mogelijk maakt het warmtepaneel handenvrij te bedienen. Het volstaat om in de hele ruimte een aantal panelen te installeren die met één enkele thermostaat verbonden zijn om de temperatuur te regelen. Alle infrarood panelen kunnen met dit centrale station onafhankelijk van elkaar worden bediend. Het eindresultaat is een installatie van het verwarmingssysteem die schoon is en vrij van zichtbare bedrading.

Comfort kan bereikt worden door het gebruik van een draadloze thermostaat.

De Alkari infrarood verwarming in je huis kan draadloos bediend worden door een thermostaat die in je huis geïnstalleerd is. De thermostaat kan zowel via radiogolven als via wifi draadloos werken. Als je een draadloze thermostaat hebt, bungelen er nergens loshangende draden in de kamer.

Je kunt gemakkelijk alle warmtepanelen tegelijk bedienen met de draadloze thermostaat die bij de Alkari infrarood verwarming wordt geleverd. Als je wilt, kun je ze ook onafhankelijk van elkaar instellen terwijl je alles vanuit één hoofdstation regelt. Dit biedt gemak, comfort, en een heerlijk behaaglijke warmte, allemaal in één pakket.

Als je een draadloze thermostaat hebt die ook over Wi-Fi beschikt, kun je de Alkari infrarood panelen met ITC bediening bedienen met een app op je mobiele toestel, zoals een smartphone of een tablet. Je kunt een mooie thermostaat vinden die bij je Alkari infrarood verwarmingssysteem past, die voor elk huis ontworpen is.

Elektrische thermostaten worden ook wel warmteschakelaars of intelligente temperatuurregelaars genoemd. Een warmte regelaar die zich automatisch instelt op een vooraf bepaalde temperatuur wordt een slimme thermostaat draadloos genoemd. Via het gebruik van draden of als draadloze thermostaat via wifi.

Communicatie Alkari infrarood paneel met ITC regeling

Een infrarood paneel met ITC bediening van Alkari kan communiceren met de centrale thermostaat dankzij een draadloze verbinding tussen de twee. Dit gebeurt via een verbinding met het Internet of een GPS systeem dat op afstand van het basisstation wordt opgesteld. Vanwege deze factoren kan een programmeerbare thermostaat opgevat worden als een communicatie-apparaat dat meerdere doelen dient.

De term “domotica” verwijst naar het proces waarbij technologische vooruitgang, zoals automatisering, onze huizen intelligenter maakt. Steeds meer dingen kunnen automatisch, elektronisch en op afstand bediend worden, dankzij verschillende technologieën. Dit is geweldig voor ons want het maakt ons dagelijks leven gemakkelijker en comfortabeler. Een van de voordelen is de mogelijkheid om het werk te delegeren aan een Alkari infrarood paneel dat met ITC bediening is uitgerust. Een slimme thermostaat is een andere naam voor dit apparaat.

Je kunt via de draadloze thermostaat op afstand commando uitoefenen over het Alkari infrarood paneel met behulp van je smartphone, tablet of smartwatch. Gemakkelijk te begrijpen, en altijd beschikbaar via een mobiel toestel, jawel. Waar je ook bent, of je nu thuis bent, weg van huis, of op vakantie, je moet proberen te ontspannen. Kom je terug in de stad nadat je het lange weekend in de winterzon hebt doorgebracht? Dan zet je, een paar uur voor je thuiskomt, de verwarmingspanelen aan, zodat je je huis binnen kunt gaan naar het gevoel van gemak en warmte dat je achterliet.

Energiezuinige infrarood verwarming met ingebouwde thermostaat

Het gebruik van een infrarood verwarming waarin een eigen thermostaat is ingebouwd, resulteert in een lager energieverbruik. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een Alkari infraroodverwarming die voorzien is van een ITC regeling. De infrarood panelen van Alkari worden geleverd met een ingebouwde temperatuurregelaar als je de ITC versie koopt. Vrij vertaald betekent dit dat de infrarood verwarming meteen uit de doos met een eigen thermostaatregeling komt.

Dit geeft je de mogelijkheid om alle infrarood kanalen onafhankelijk van elkaar te regelen met een enkele hoofdschakelaar. Dit kan via het hoofdstation of via de app op je smartphone of tablet. Bij de installatie hoef je niet meer na te denken over de snoeren die de programmeerbare thermostaat met elkaar verbinden. Dit zorgt niet alleen voor een aantrekkelijker aanblik aan de muur, maar het bespaart ook ruimte. Een Alkari infrarood verwarming met een ingebouwde thermostaat is een absolute noodzaak, vooral als je hem samen met een plafondverwarming gebruikt.

Infrarood panelen van Alkari zijn voorzien van een ingebouwde thermostaat en ITC bediening. Deze panelen zijn eenvoudig in het gebruik, verminderen de complexiteit van het installatieproces, en helpen je aanzienlijk te besparen op je maandelijkse energierekeningen. Je kunt ongeveer 22 procent van je jaarlijkse verwarmingskosten besparen door een kachel te gebruiken die een thermostaatregeling heeft. Dit komt doordat de verwarmingspanelen nooit en te nimmer aangezet worden, tenzij het absoluut noodzakelijk is om dat te doen.

Toen je ’s morgens naar je werk vertrok, heb je er dan aan gedacht de verwarming in het toilet uit te zetten voor je wegging en de deur achter je op slot te doen? Dan zijn daar helemaal geen problemen mee. Je kunt de verwarming in de badkamer gemakkelijk uitzetten door de app te gebruiken die op je mobiele toestel staat.

Dit geldt natuurlijk ook als je het van de andere kant bekijkt. Je moet de verwarmingspanelen inschakelen vlak voordat je je huis binnenstapt. Wees je er echter van bewust dat de minimale opwarmtijd van een infrarood verwarming ergens tussen de 8 en 15 minuten bedraagt. Zet het systeem dus niet onnodig vroeg aan. Je kunt zelfs een slimme thermostaat programmeren om het infrarood verwarmingssysteem in te schakelen zodra je binnen een bepaalde afstand van je huis komt. Dit wordt bepaald op basis van de positie van je GPS toestel.

Bronnen:
Infrarood Verwarming
Infrarood Paneel
Warmteshop

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Kun je me meer vertellen over de Alkari infraroodverwarming met ITC bediening?