Luchthaven van Malaga in top 100 luchthavens ter wereld

De internationale luchthaven in Malaga, aan de Costa del Sol, is doorgedrongen tot de lijst van de top 100 luchthavens in de wereld. De SKYTRAX World Airport Awards 2022 werden in Parijs uitgereikt, en de faciliteit in Malaga kreeg de 97e plaats op de algemene ranglijst. Dit betekent een verbetering van 24 plaatsen in slechts één jaar, want in 2021 stond de faciliteit nog op de 121e plaats.

Luchthaven van Malaga in top 100 luchthavens ter wereld

Passagiers die deelnemen aan een jaarlijks wereldwijd klantentevredenheidsonderzoek over luchthavens brengen hun stem uit om de winnaars van de World Airport Awards te bepalen. Ze evalueren de dienstverlening en voorzieningen in meer dan 550 luchthavens over de hele wereld, en worden algemeen beschouwd als de kwaliteitsstandaard voor de wereldwijde luchthavenindustrie.

De enquête en de prijzen zijn op geen enkele manier onderworpen aan de controle, invloed of inbreng van de luchthaven. Uit de analyse van de resultaten blijkt een nauwe correlatie met het aantal klanten dat in het jaar 2021 van luchthavens gebruik maakte, een tijd waarin in veel regio’s van de wereld wisselende reisomstandigheden heersten. Door de snelle terugkeer van het luchtverkeer in de meeste delen van de wereld keren echter meer normale tijden terug, en dat is een positief teken.

Spaanse luchthavens

De eerste Spaanse luchthaven die op deze lijst verschijnt is Madrid Barajas, die momenteel op de zestiende plaats staat en in slechts één jaar tijd vier plaatsen is gestegen. De luchthaven in Barcelona, die nu op de drieëntwintigste plaats staat, stond in 2021 op de negenendertigste plaats. Alicante staat momenteel op de 98ste plaats (het was 134ste), Malaga op de 97ste, en Palma de Mallorca op de 100ste (het was 116ste). Malaga is de derde grootste luchthaven van Spanje.

Nummer 1 luchthaven in de wereld

Hamad International Airport (HIA), gelegen in Doha, Qatar, is opnieuw gerangschikt als de beste luchthaven ter wereld. Dit is het tweede jaar op rij dat de luchthaven deze eer te beurt valt.

Terwijl luchthavens over de hele wereld gedurende heel 2021 de gevolgen van de pandemie bleven ondervinden, ging Hamad International Airport door met zijn uitbreidingsplannen.

Volgens de resultaten behoren de luchthavens in München, Istanbul, Zürich en Kansai tot de beste ter wereld. Twee luchthavens in Tokio (Haneda en Narita) haalden ook de lijst van de beste 10 luchthavens ter wereld, samen met Changi in Singapore, Incheon in Seoul, en Charles de Gaulle in Parijs (Japan).

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Luchthaven van Malaga in top 100 luchthavens ter wereld