Malta gaat abortuswetten opnieuw bekijken

Na de verontwaardiging over een Amerikaanse vrouw Andrea Prudente die een abortus geweigerd werd hoewel de baby een miskraam bleek te zijn en daarmee haar leven bedreigde, begon de Maltese regering donderdag met een herziening van de abortusbeperking wetgeving.

Malta gaat zijn abortuswetten opnieuw bekijken Malta Ziekenhuis
Malta Ziekenhuis

De Maltese minister van Volksgezondheid Chris Fearne waarschuwde dat de wetgeving artsen ervan weerhouden zorg te verlenen wanneer dat nodig is. De verklaring die de Maltese regering heeft aflegt konmt na de protesten van vorige week van zowel het binnen- en als het buitenland in verband met de zaak Andrea Prudente.

De vrouw uit Seattle, 38, kreeg vorige week een onvolledige miskraam op het eiland Malta in de Middellandse Zee en werd daar een abortus geweigerd. Haar foetus had geen kans om te overleven en vormde een direct gevaar dat Prudente zou gaan bloeden wat fataal had kunnen zijn. Maar vanwege de strenge abortuswetten in het land weigerden artsen in te grijpen.

De enige lidstaat van de Europese Unie die abortus ronduit verbiedt is Malta. Prudente, die samen met haar partner Jay Weeldreyer 16 weken ver was, werd naar Spanje gestuurd voor verdere medische verzorging en abortus.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Malta gaat abortuswetten opnieuw bekijken