Meta test nieuwe privacymethode

Er zijn wijzigingen aangebracht in de manier waarop Meta, voorheen Facebook, gebruikers informeert over hun privacyopties. Privacycontroles en veelgestelde vragen zijn door de jaren heen veranderd, maar nu lijken ze op één plek te zijn geconsolideerd in alle toepassingen van het bedrijf.

Sommige desktopgebruikers van Facebook in de Verenigde Staten hebben nu toegang tot een nieuw privacycentrum, Privacy Center genaamd, dat de komende maanden voor “meer personen en apps” zal worden uitgerold. Het nieuwe privacy-informatiecentrum is te vinden in het menu Instellingen onder Privacy als u deelneemt aan de beperkte test. Als het gaat om het beheren van privacy-instellingen, is de manier waarop Facebook dit momenteel doet verre van ideaal, maar het is een verbetering ten opzichte van de manier waarop het platform het deed.

Deze problemen zullen worden onderverdeeld in vijf verschillende groepen onder de paraplu van het nieuwe privacycentrum. Als je niet de moeite neemt om dit allemaal door te lezen, sta je er alleen voor als het bedrijf uitstekend gebruik maakt van je persoonlijke gegevens, zegt Meta, die met de aanpassingen nog steeds het idee van “privacy-educatie” pusht .

Sinds de oprichting van Facebook heeft het sociale netwerk gebruikers een verwarrende en moeilijk te begrijpen reeks privacy-opties geboden. Dat is beter, maar Meta heeft er nog steeds een groot belang bij dat haar leden zoveel mogelijk gegevens geven, ongeacht wat het tegenwoordig zegt. Vanwege zijn uitgesproken verzet tegen Apple’s recente wijzigingen in de manier waarop apps de activiteiten van hun gebruikers volgen, heeft het bedrijf zijn standpunt over deze kwestie heel duidelijk gemaakt.

De meeste mensen zullen deze informatie niet op een systematische manier doornemen, maar het is de moeite waard om te begrijpen waar het is opgeslagen voor het geval dat. Bron artikel: onlinepeoplemagazine.com

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Meta test nieuwe privacymethode