Nederlandse arts zorgt ervoor dat Amerikanen abortusmedicijnen kunnen krijgen

Internettoegang en een Nederlandse arts zorgen ervoor dat Amerikanen abortusmedicijnen kunnen krijgen. De online organisatie Aid Access van Dr. Rebecca Gomperts begon vier jaar geleden abortuspillen naar Amerikanen te sturen.

Nederlandse arts zorgt ervoor dat Amerikanen abortusmedicijnen kunnen krijgen

De Europese medische vereniging staat op het punt zich te ontpoppen als een van de hoofdrolspelers in het zich ontwikkelende debat over abortusbeperkingen in de Verenigde Staten. Het team van de firma bestaat uit vier artsen die toezicht houden op een tiental medisch medewerkers. Het is voor de Amerikaanse autoriteiten moeilijk hen op te sporen omdat ze allemaal in Nederland  opereren en de medicijnen vanuit een Indiase apotheek verzenden.

Gelukkig zijn tegenstanders van abortusrechten er niet in geslaagd Aid Access te verhinderen abortuspillen zelfs naar de meest conservatieve streken van Amerika te mailen.  Gomperts, die Aid Access in 2018 oprichtte, verklaarde dat ze niet van plan is haar  werk te veranderen in het licht van de beslissing van het Amerikaans Hooggerechtshof om Roe v. Wade omver te werpen.

Sinds Roe v. Wade werd teruggedraaid, ontvangt Aid Access dagelijks 4.000 verzoeken, tegen 600 tot 700 daarvoor. We zullen vrouwen die het nodig hebben blijven helpen, aldus Gomperts met haar telefonisch interview met de NBC News reporter.

De procedures zijn eenvoudig. toekomstige patiënten gaan naar de website van Aid Access en beantwoorden verschillende vragen, zoals hoe lang ze al zwanger zijn en of iemand hen onder druk zet om abortus te laten plegen. De medische staf beoordeelt de antwoorden en zou recepten kunnen opstellen die naar apotheken worden doorgestuurd.

Website Aid Access

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Nederlandse arts zorgt ervoor dat Amerikanen abortusmedicijnen kunnen krijgen