Neuro stress test doen

Heb je last van lichamelijke of psychische problemen die je ’s nachts wakker houden of waardoor je slecht slaapt, waardoor je je moeilijk kunt concentreren en je angstig en uitgeput achterblijft? Chronische stress is tegenwoordig heel typisch. In de afgelopen 20 jaar is de frequentie van ziekmeldingen en gemiste dagen op het werk door burnout verschijnselen sterk toegenomen.

Neuro stress test doen

Burnout of stress kan zomaar de overhand nemen

Speeksel en urine worden gebruikt om stresshormonen en neurotransmitters tijdens de Neuro stress test te meten. Als iemand onder stress staat, komen er stoffen vrij die stresshormonen genoemd worden. Neurotransmitters zijn signaalstoffen die overvloedig aanwezig zijn bij stressvolle situaties. Serotonine, dopamine, noradrenaline, adrenaline, cortisol, en andere signaalstoffen worden allemaal gemeten. Deze signaalmoleculen raken uit evenwicht en raken uiteindelijk uitgeput bij langdurige stress.

De test biedt een hoge geldigheid met stabiele waarden dankzij de eigen Dry-Spot technologie. Je hoeft je huis niet uit om de DrySpot test uit te voeren, want er kunnen speeksel- en urinemonsters gebruikt worden.

stress

Resultaat Neuro stress test

De resultaten van de NeuroSpot test geven je een grondig, uniek en patiëntvriendelijk begeleidingsrapport. Je arts kan dan specifieke therapieën aanbevelen, een behandelplan ontwikkelen, of met je praten over een gezond dieet om je te helpen de mentale helderheid te verwerven die je nodig hebt.

We kunnen meestal een scenario of persoon aanwijzen die de stress veroorzaakt, en die komt en gaat en is niet zo moeilijk te beheersen. Zelfs onder stress kunnen mensen zich nog steeds een betere toekomst voor ogen stellen. Een van de eerste dingen die je moet weten over burnout is dat het heel moeilijk te herkennen is voor jezelf en omgeving,  omdat het zich geleidelijk en langzaam ontwikkelt.

We ervaren burnout niet na een paar moeilijke dagen en in tegenstelling tot stress voelt burnout hopeloos aan. Het treedt op als de oude jij verdwenen is en er van jou alleen nog een burnout omhulsel overblijft, zowel lichamelijk als emotioneel.

We hebben op het juiste moment overeenkomstige interventies nodig, want burnout en stress in ons werk zijn twee verschillende dingen. Als we het verschil niet correct vaststellen en verwachten, zal het niet helpen. Hier zijn een paar typische burnout indicatoren.

Een Neuro stress test doen helpt je te achterhalen of je gestrest of een burnout hebt.

Bron: Neuro stress test

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Neuro stress test doen