NFT marktplaats op eBay door overname KnownOrigin

Het Amerikaanse bedrijf eBay heeft de NFT marktplaats KnownOrigin overgenomen. Het markeert de meest belangrijke stap van het bedrijf tot nu toe in het rijk van de digitale verzamelobjecten. Het online veilingbedrijf houdt zich koest over de omvang van de transactie, maar in een persbericht bevestigden ze wel dat de transactie per 21 juni is afgerond.

NFT marktplaats op eBay door overname KnownOrigin

David Moore, een van de mede-oprichters van KnownOrigin, zei dat het bedrijf dankzij het partnerschap zou profiteren van een nieuwe golf van NFT makers en verzamelaars.

Volgens DappRadar staat KnownOrigin momenteel op nr. 12 van het all-time handelsvolume voor Ethereum-backed NFT’s met $7.8 miljoen. KnownOrigin beschrijft zichzelf als een van ’s werelds eerste, en grootste, NFT Marktplaatsen. OpenSea, dat op nummer één staat en een van de populairste marktplaatsen is, heeft een all-time handelswaarde van $30,43 miljard, terwijl Decentraland, dat op nummer acht staat, $155,66 miljoen heeft.

NFT’s zoals deze hebben momenteel het uiterlijk van een standaard eBay listing, en de verkoper moet in de body van de listing aangeven wat voor soort digitale portemonnee nodig is om het voorwerp te kopen.

Het jaar daarvoor begon eBay voor het eerst NFT-verkoop op haar website toe te staan. eBay heeft nu de kans om een echte digitale marktplaats te beheren, een waar NFT-transacties zowel gevolgd als gecontroleerd kunnen worden. Voorheen was de enige manier om NFT’s aan te bieden de vingers te kruisen en te hopen dat de verkoper ze correct naar de portemonnee van de koper zou overmaken. Met de overname van KnownOrigin heeft eBay nu deze mogelijkheid.

Op dit moment kunnen goedgekeurde verkopers op eBay NFT’s in hetzelfde formaat aanbieden als een fysiek voorwerp. Veel aanbiedingen delen vandaag de details van het NFT muntnummer en welke digitale portemonnee de koper zal moeten gebruiken om de overschrijving te ontvangen nadat de verkoop voltooid is. De huidige Non-Fixed Price (NFT) verkoopmethode die eBay gebruikt komt met een paar beperkingen, zoals een maximumprijs van $10.000, een buy-it-now model (geen biedingen of beste aanbiedingen), en een vereiste dat zowel koper als verkoper in hetzelfde land gevestigd zijn. Bovendien is het verboden niet-fungibele tokens te koop aan te bieden in combinatie met een tastbaar goed.

De laatste bepaling, die stelt dat aan een verkoop van niet-fungibele tokens geen tastbaar goed verbonden mag worden, wekt onze belangstelling het meest. Eerder deze maand huldigde eBay een nieuwe echte kluis in die ontworpen is om tastbare verzamelobjecten veilig te stellen. Deze kluis komt met de mogelijkheid om onmiddellijke digitale verkoop van de voorwerpen mogelijk te maken, zonder ze ooit te hoeven verzenden. eBay gaf geen commentaar over de mogelijkheid van een toekomstige integratie tussen niet-fungibele tokens (NFT’s) en fysieke verzamelobjecten die in de kluis zijn opgeslagen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

NFT marktplaats op eBay door overname KnownOrigin