Nieuwe Jachthaven megajachten in de haven van Malaga

Na een officieuze inwijding met de aankomst van de eerste jachten, zal op vrijdag 15 juli de officiële opening plaats vinden van het Megayacht. De jachthaven komt bij populaire Pier 1 van de haven van Malaga. Het zijn volledig geëlektrificeerde dokken in de haven van Malaga. De aanpassingen aan de haven hebben 8 miljoen euro gekost en zal 800 banen opleveren, directe en indirect, die met de jachthaven verband houden.

Nieuwe Jachthaven megajachten in de haven van Malaga

De werkzaamheden die nodig waren aan het dok om de schepen te kunnen huisvesten zijn al klaar, alleen de elektriciteitsaansluiting ontbreekt nog om het volledig operationeel te maken. De officiële inwijding is zeven maanden later dan bij het begin van de werkzaamheden was aangekondigd.

Een van de werken die op de kade werden uitgevoerd en die blijven staan, is het hek dat de jachthaven van de kade scheidt. Achter hen is ruimte voor plantenbakken. Hetzelfde is aangelegd over de 180 meter van het megayacht bassin, terwijl de rest van de kade meer voetgangersvriendelijk is. Op deze manier zal alleen het gedeelte waar de grote boten liggen ontoegankelijk zijn voor het publiek, terwijl de rest van de kade toegankelijk wordt voor voetgangers.

Controversie bij Malaga haven

Het hek blijft de controverse in de stad Malaga aanwakkeren, en er werden twee verschillende plenaire zittingen van de gemeenteraad over gehouden, waarbij uiteindelijk met alle partijen overeenstemming werd bereikt om het Havenbedrijf te vragen het zo doorlaatbaar mogelijk te maken, zowel voor de doorgang als voor het uitzicht. De Populair boulevard is veel bezocht door inwoners en toeristen. De hoogte van de hekken z+ijn ingekort tot een maximale hoogte van 1,4 meter; maar het hek werd niet vervangen door een doorzichtig hek, wat eerder was afgesproken en gemeld door de Burgemeester.

Eenmaal in gebruik genomen zal de terminal plaats bieden aan schepen van tussen de 24 en 180 meter lengte, met allerlei voorzieningen en diensten voor de bemanningen.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Nieuwe Jachthaven megajachten in de haven van Malaga