Ontdek deze niet zo standaard vakantiebestemmingen

De meeste mensen uit de Benelux trekken in de zomer naar Spanje, Griekenland en Turkije zo blijkt uit cijfers. Hierna volgen Frankrijk, Italië en Griekenland. Deze landen zijn heerlijk, maar ook vol toeristen omdat ze zo geliefd zijn. Ben je deze zomer toe aan een nieuwe vakantiebestemming die misschien niet zo bekend is onder merendeel van de bevolking? In dit artikel worden een aantal niet zo standaard vakantiebestemmingen besproken in de hoop je te inspireren voor je volgende vakantie. 

Ontdek deze niet zo standaard vakantiebestemmingen

Aix-en-Provence, Frankrijk

Dit stadje in het zuiden van Frankrijk lijkt wel een openluchtmuseum, het heeft prachtige gebouwen, historische fonteinen en sfeervolle straatjes. Door de straatjes van Aix-en-Provence wandelen geeft je het idee dat je door een oud gezellig dorpje loopt. Hoewel veel mensen op vakantie gaan naar het zuiden van Frankrijk, kent niet iedereen Aix-en-Provence. Aix-en-Provence staat bekend om haar markten: een paar keer per week vind je in het centrum een grote markt waar groenten, fruit, lokale producten, bloemen en zelfs boeken verkocht worden. Zeker leuk om eens te bezoeken en af te wisselen met de kleine, gezellige terrasjes die Aix-en-Provence te bieden heeft. 

Ikaria, Griekenland

De meeste mensen die op vakantie gaan kiezen voor Kreta, Santorini of Rhodos, maar Ikaria is ook zeker het bezoeken waard. Een voet op dit eiland en je voelt direct de ontspanning. Ikaria is een van de eilanden horend bij Griekenland en dit land staat bekend om de leeftijd van de inwoners, mensen worden er namelijk enorm oud! Dit zou komen door het Ikarische dieet dat vol zit met granen, groenten en olie, maar ook schijnen de mensen zo lang te leven door hun positiviteit. Het leven in Ikaria is niet stressvol en dit maakt het de perfecte vakantiebestemming, naast het helderblauwe water en de witte stranden natuurlijk.

Bosnië en Herzegovina

Voor backpackers is Bosnië en Herzegovina een populaire bestemming, maar voor de meeste mensen vrij onbekend. Bosnië en Herzegovina ligt tussen Kroatië en Servië in en is een perfecte vakantiebestemming voor de avonturiers onder ons. Het land kent ongerepte natuur, uitdagende wandelpaden en diepe bossen, maar heeft ook een strand voor de nodige ontspanning. Naast natuur kent Bosnië en Herzegovina ook prachtige steden en bezienswaardigheden, zo bevindt de Stari Most zich in Monstar. Een brug die twee districten van de stad verbindt en symbool staat voor de Islam en het Christendom.

Roemenië

Ik denk dat je bij het horen van deze naam niet direct denkt aan een vakantiebestemming, toch is Roemenië een land waar je veel avontuur kunt beleven en is hierdoor geschikt als vakantieland. Van Roemenië wordt vaak gedacht dat het niet veilig is, maar dit land is juist enorm veilig. Als je Roemenië kiest als vakantieland kun je veel wilde natuur, hele oude dorpjes en bijzondere bossen verwachten. Hoia Baciu is een bos met meerdere spannende verhalen in Roemenië, de bomen zouden hier scheefgroeien en er zouden mensen verdwenen zijn. Nooit bezoeken zonder gids, is mij tip hierbij! In Roemenië vind je ook het kasteel van Dracula, maar geen zorgen: Roemenië kent ook veel plaatsen waar je kunt ontspannen, zoals de Roemeense kust die bezaaid is met badplaatsen. Roemenië is het land waar zowel de avonturier als de ontspanner blij van wordt.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Ontdek deze niet zo standaard vakantiebestemmingen