Ontdek het prachtige Montenegro

Montenegro, het land dat grenst aan de Adriatische Zee en bekend staat om de prachtige kustlijn en ruig berglandschap. Montenegro telt maar liefst tweeënzeventig kilometer strand en is dan ook het perfecte land voor een strandvakantie. Maar Montenegro bevat veel meer dan dat! Letterlijk vertaald betekent Montenegro ‘zwarte berg’, maar aan kleur is in dit land geen gebrek: het land heeft prachtige natuurgebieden, heldere meren en een uitgebreide flora en fauna. Ook heeft het land een aantal historische badplaatsen, levendige steden waar je nachten kunt dansen en middeleeuwste stadjes omringt met oude stadsmuren die je zo terug in de tijd doen duiken. Montenegro zit vol diversiteit en wat er allemaal te ontdekken valt, lees je in dit artikel!

Ontdek het prachtige Montenegro

Kilometers strand Montenegro

Montenegro heeft een indrukwekkende kustlijn die wel driehonderd kilometer lang is. Langs deze kustlijn bevinden zich wel honderd verschillende stranden met aangrenzende badplaatsen waar uitstekend is ingespeeld op toerisme. Aan hotels en resorts geen gebrek, bovendien vind je er waterparken, attracties en strandtentjes. Op het strand zelf is er ook genoeg ruimte voor avontuur. Zo kun je waterscooters huren of een boottocht maken. Kortom, genoeg actie te beleven. De verschillende stranden bieden plaats voor iedereen, zo zijn er stranden veilig voor kinderen, maar zijn er ook stranden meer ingespeeld op actieve jongeren. De mooiste stranden van Montenegro zijn het Kopakabana strand, het Mogren strand en het Becici strand die zelfs de titel ‘mooiste strand van Europa’ heeft gekregen.

Adembenemende natuur(parken) Montenegro

Hoewel de stranden van Montenegro veelal de toeristische trekpleister zijn, is de natuur in Montenegro adembenemend mooi en de ideale plek voor de natuurliefhebber onder ons. Montenegro heeft zes natuurparken, waarvan er eentje op de Unesco werelderfgoed lijst staat, namelijk Durmitor. Nationaal park Durmitor ligt in het noordwesten van Montenegro en bevat de beroemde Tara-kloof en het Zwarte meer. De Tara-kloof is de diepste kloof van Europa en is dertienhonderd meter diep. Langs de rivier de Tara bevindt zich ook een gigantische brug: de Durdevica-Tarabrug die je ook kunt bewandelen wanneer je in het park bent. Meer actie nodig? Je kunt ook ziplinen over de Tara-kloof! De andere natuurparken zijn:

  • Biogradska Gora, die een van de laatste stukken oerbos van Europa bevat.
  • Lovcen
  • Het Orjen Gebergte
  • Prokletije
  • Het Skadar Meer

Leuke steden in Montenegro

Kotor is een van de bekendste steden van Montenegro en gelegen aan de Baai van Kotor. Deze historische stad staat net als het natuurpark op de werelderfgoedlijst en bevat een prachtig middeleeuws centrum. Ook kun je de stadsmuren van Kotor beklimmen, waardoor je uiteindelijk uitzicht hebt over de hele stad. Een andere leuke stad is Tivat, ook gelegen in de Baai van Kotor. Tivat staat bekend om de luxe jachthaven die hier gebouwd is, je vindt hier dan ook de meest luxueuze boten terug! De boulevard van Tivat is erg gezellig en bevat de lekkerste restaurants en leukste winkeltjes. Hiernaast bereik je vanuit Tivat gemakkelijk de drie nabijgelegen eilandjes die Stradioti, Prevlaka en Gospa Od Milost genoemd worden. Andere leuke steden in Montenegro zijn Budva, Cetinje en Ulcinj.

Wanneer vertrek je?

Zoals je leest kun je naar Montenegro voor elke vakantie die je wenst! Het land is ontzettend divers, prachtig en toeristvriendelijk. Wanneer ga jij?

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Ontdek het prachtige Montenegro