Op cruisevakantie naar de Caribische eilanden

Helderblauw water overal rondom je heen, de golven voelen terwijl je in je bed ligt en opstaan in de ochtend en de zonsopgang zien verschijnen vanuit de zee: deze dingen beschrijven een cruisevakantie. Varen op een boot met alle nodige voorzieningen, aanmeren aan de mooiste stranden en de leukste stadjes ontdekken. Heb je wel eens een cruisevakantie overwogen? In dit artikel alles over een cruisevakantie naar Caribische eilanden.

Jamaica

Waarom kiezen?
Een cruisevakantie geeft je de mogelijkheid te genieten van een vakantie waarin je meerdere plekken kunt bezoeken, dus je hoofd breken over ‘waar we naar toe gaan deze zomer’ hoeft niet meer, want je kiest gewoon meerdere bestemmingen! Een cruise heeft een route met meerdere bestemmingen waar het aanmeert voor één of een paar dagen, dit is perfect om een stad of plaatsje te kunnen ontdekken! Zo ook voor de Caribische eilanden zijn verschillende routes beschikbaar, afhankelijk van hoe lang de cruise gaat zijn.

Caribisch gebied
De Caribische eilanden zijn gelegen in de Caribische zee, de eilanden zijn gelegen ten oosten van Cuba tot aan de noordwestkust van Venezuela. De meest bekende Caribische eilanden zijn Bonaire, Curaçao, de Kaaiman Eilanden, Aruba, Jamaica, Barbados, de Amerikaanse- en Britse Maagdeneilanden en de Bahama’s. Aanmeren aan deze eilanden is fantastisch, de natuur is er prachtig, de stranden zijn er magisch en de stadjes zijn er gezellig. Het klimaat in dit gebied is tropisch, de beste tijd om te gaan is van januari tot juni/juli, omdat er in deze periode de minste kans is op orkanen.

Wat te doen naast de eilanden?
Naast het bezoeken en ontdekken van de eilanden, is zo’n cruiseschip zelf eigenlijk ook al een eiland waar veel te ontdekken is. Op een cruiseboot bevinden zich vaak oneindig veel dingen om te doen en wordt er gezorgd voor genoeg vermaak voor de cruisegangers. Zo zijn er talloze bars aanwezig, is er een zwembad, bioscoop, spelletjeshal, theater, winkels, een sportschool, spa- en beautymogelijkheden, kortom: alles is aanwezig op zo’n schip. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen! De medewerkers doen er alles aan om te zorgen voor genoeg entertainment aan boord.

Wat kost zoiets?
De prijs van een cruisevakantie is afhankelijk van de bestemming, duur en faciliteiten die je kiest. Het is eigenlijk te vergelijken met een hotel: je kunt de basic kamer kiezen en minder betalen dan wanneer je kiest voor de luxe suite. Ook qua eten kan je zelf kiezen hoe groots je wilt uitpakken. Om je wat voorbeelden te geven van prijzen volgen hier wat opties en de prijzen als het om cruisevakanties gaat: een 8-daagse cruise naar Noord-Europa in een binnen kajuit (basis slaapplaats) met eten en drinken inbegrepen kan vanaf een kleine 1200 euro per persoon, maar kies je voor de luxe suite dan betaal je al gauw 2000 euro per persoon. Een 4-daagse cruise in Caribisch gebied is al gauw 1000 euro per persoon, terwijl dit in de Emiraten al vanaf 500 euro kan. Het verschilt per land, per tijd van het jaar en per cruiseschip maatschappij, vaak zijn er mooie aanbiedingen te vinden! Zie ik je binnenkort op het water?

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Op cruisevakantie naar de Caribische eilanden