Op naar Lucca, Italie

Toscane, misschien wel de mooiste regio van Italië, is gelegen in het midden van het land. Deze streek staat bekend om schitterende heuvels, historische cultuursteden, middeleeuwse dorpjes en culinaire specialiteiten. Toscane is het Italië uit dromen, zegt men. Een bijzondere stad gelegen in Toscane is Lucca, hier is de zuiver Italiaanse sfeer duidelijk te voelen en heb je het gevoel dat je door een groot pittoresk dorp loopt omgeven door stadsmuren. Zo’n pure stad moet op je lijstje staan wanneer je van plan bent naar Toscane te gaan, waarom lees je in dit artikel.

Op naar Lucca, Italie
Authentieke sfeer
Lucca is een stad die met enige regelmaat wordt overgeslagen door doorreizende fans die staan te springen om een foto met de toren van Pisa te maken. Niet dat dit erg is natuurlijk, maar als je doorhebt hoe zo’n fijne stad Lucca is, blijf je liever eventjes hangen. Lucca is een rustige, (bijna) autovrije stad met veel Pisaans-Romaanse kerken die sierlijke gevels bevatten en goed bewaard zijn gebleven door de omliggende stadsmuren. De stad is verfijnd en de mensen leven er in rustig tempo, de sfeer hier is niet te vergelijken met andere grote steden. In de zomer dragen openluchtconcerten bij aan de authentieke sfeer van Lucca, hiernaast vind je er beroemde olijf- en wijngaarden die je écht het gevoel geven dat je in Toscane bent. 

De stadsmuur
Lucca staat vooral bekend als stad omgeven door stadsmuren. Al vanaf honderdtachtig jaar voor christus is het oude centrum van Lucca omsloten door een dikke muur en door de eeuwen heen telkens vervangen of herbouwd. De huidige stadsmuur stamt uit de vijftiende en zestiende eeuw en diende als bescherming tegen aanvallen van buitenaf. De stadsmuur heeft een maximale hoogte van twaalf meter en een maximale breedte van dertig meter. De stadsmuur dient als park waar je doorheen kunt wandelen, via deze weg heb je uitzicht op de stad van boven. Absoluut een aanrader! Er is ook de mogelijkheid om een fiets te huren, zo race je sneller over de muur.

Historisch centrum
Lucca is een van de rijkste steden van Italië en dit zie je aan de goed onderhouden kerken, kathedralen en andere bezienswaardigheden. Lucca wordt ook wel eens stad van de honderd kerken genoemd, omdat het talloze kerken en kathedralen bevat. Wanneer je Lucca bezoekt mag je de volgende kerken niet overslaan: Duomo Di San Martino en de Basilica di San Frediano. De Duomo Di San Martino is gelegen op het Piazza dell’Anfiteatro, het plein dat is aangelegd op een oud amfitheater, je kunt dit duidelijk zien door de ovalen vorm waarop het plein is aangelegd! Wil je het historisch centrum van bovenaf bekijken? Bezoek dan de vijfenveertig meter hoge Torre Guinigi die je uitzicht geeft over de gehele stad, bereid jezelf wel voor op tweehonderdvijfentwintig treden. Succes!

Lucca’s ligging
Naast de vele dingen die Lucca zelf te bieden heeft, is de ligging van de Toscaanse stad ook ideaal. Vanuit Lucca sta je binnen een uur met de auto al aan de kust en ben je vlak bij de populaire steden Pisa en Florence. Natuurparken zijn ook dichtbij, zo kun je de Apuaanse Alpen bezoeken, dit natuurpark kent veel ondergrondse tunnels en marmergrotten en tijdens je bezoek aan dit park heb je de kans de diepste grot van Italië genaamd ‘Antro del Corchia’ te bezoeken.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Op naar Lucca, Italie