Op reis naar Bretagne!

Bretagne, een magisch en misschien wel mysterieus stukje Frankrijk. Dit schiereiland, gelegen aan de westkust van Frankrijk heeft van alles te bieden. Het heeft een ruige kustlijn, prachtige natuur, leuke steden, dorpen en bezienswaardigheden, maar ook rustige zandstranden voor wie even wil ontspannen. Bretagne is dan ook niet voor niets favoriet onder velen als het om vakantiebestemmingen gaat. In dit artikel alle highlights van Bretagne, wat mag je niet missen? 

Bretagne

De Roze Granietkust
De Roze Granietkust heet niet voor niets de Roze Granietkust, deze kust ligt vol roze rotsen in allerlei vormen en is een paradijs voor zowel vogels als wandelaars. Een wandeling langs de kust geeft je alle kans je fantasie de vrije loop te laten, geen enkele rots is hetzelfde en overal is wel iets anders in te zien. Langs de kust zijn de rotsen roze, meer landinwaarts hebben ze een grijze kleur. De kust is gelegen ten noorden van Lannion en je kunt de kust op meerdere manieren ontdekken: door te wandelen, fietsen of zelfs vanaf het water in een kajak.

Middeleeuws stadje Dinan
Dit middeleeuwse stadje omringt door wel drie kilometer stadswal ligt op een plateau boven rivier de Rance. Een wandeling door Dinan stuurt je terug in de tijd, overal zie je vakwerkhuisjes, kronkelende smalle straatjes, gekleurde luiken en sierlijke uithangborden. Vanaf het stadje kun je met een steil pad, de La rue du Jerzual, de haven bereiken. Langs dit pad kun je ambachtelijke werkplaatsen van onder andere pottenbakkers en glazenblazers bewonderen. Wanneer je bij de haven bent kun je prachtig wandelen langs de oevers van de Rance.

Bezoek het Fort La Latte
Deze bekende attractie ligt aan de Côte-d’emeraude in het noordoosten van Bretagne en is gebouwd op een rotsachtige landtong. Het fort fungeerde dankzij zijn ideale ligging, uitkijktorens en kanonnen eeuwenlang als verdediging tegen de dreiging van de Engelsen. Het gehele fort is open voor bezoekers. Betreed de meerdere ophaalbruggen en duik in de geschiedenis van Fort La Latte, een absolute aanrader.

Saint Malo
Saint Malo staat tegenwoordig vooral bekend als toeristisch havenstadje, maar vroeger was dit stadje berucht als piratenstad. De piraten van Saint Malo kaapten in die tijd schepen van Engeland en Nederland, in opdracht van de Franse koning. Saint Malo wordt omgeven door een twee kilometer lange dikke stadsmuur die tot vandaag de dag goed bewaard is gebleven. Je kunt zelfs een wandeling maken over deze stadsmuur! Saint Malo bezit talloze gezellige terrasjes en cafeetjes en tijdens het wandelen door dit stadje kun je je ogen de kost geven, de huisjes en gebouwen barsten van de klassieke gevels.

Schiereiland Quiberon

Quiberon is het zuidelijkste schiereiland van Bretagne en is maar liefst vijftien kilometer lang. De westelijke kust, Côte Sauvage (dat staat voor wilde kust) barst van de rotspartijen die ver boven het water uitsteken. Zwemmen is hier niet toegestaan, wandelen over de kust gelukkig wel. Meer naar de zuidzijde van het eiland is er mogelijkheid tot ontspanning, hier is het een stuk rustiger en kun je ontspannen op het strand en zwemmen in de zee. Naast het strand vind je de haven Port-Maria, waar je uitstekend een terrasje kunt pakken en kunt uitkijken over de zee. 

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Op reis naar Bretagne!