Op reis naar Dubai, dit kun je verwachten!

Veel zeker weten doen we niet in het leven, maar een ding kan wel gegarandeerd worden: een reis naar Dubai laat je je ogen uitkijken. Wist je dat ze deze stad wel eens Disneyland voor volwassenen noemen? In deze hoofdstad, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, is werkelijk alles moderner, extremer, hoger, mooier en duurder. Dubai maakt er een sport van de grootste te zijn, het is ook niet gek dat het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Kalifa, te vinden is in Dubai. Om je een beetje voor te bereiden op je reis naar Dubai, volgen in dit artikel een aantal dingen die je sowieso gaat tegenkomen wanneer je naar deze futuristische stad in Azië reist.

Op reis naar Dubai

Toerisme Dubai

Daar waar eerst niets meer dan een woestijn was, is Dubai in een paar decennia uitgegroeid tot een van de welvarendste steden ter wereld. De welvaart begon door het winnen van olie, maar tegenwoordig is Dubai meer gericht op het aantrekken van toeristen door de stad zo aantrekkelijk mogelijk te maken en dit lukt: meer dan vijftien miljoen toeristen bezoeken Dubai elk jaar, dit aantal is verdubbeld ten opzichte van tien jaar geleden.

Twee keer zonsondergang in Dubai

In Dubai is het mogelijk twee keer de zonsondergang te bekijken, dit kan met behulp van de Burj Kalifa, de hoogste toren ter wereld. Wanneer de zonsondergang vanaf de grond gezien hebt, kan je met de lift naar het hoogste punt van deze toren om nogmaals de zonsondergang te bekijken. Sowieso is dit tijdstip een mooi tijdstip om het uitzicht te bewonderen, je ziet Dubai dan zowel in het daglicht als in de nacht.

Bijzondere architectuur Dubai

Dubai is een prachtstad: het ene gebouw is nog meer bijzonder, imposanter of kleurrijker dan het ander. Je vindt er bijvoorbeeld het Dubai Frame, een gigantische gouden lijst. Dit gebouw bestaat uit twee torens van honderdvijftig meter hoog met hiertussen een glazen brug van een kleine honderd meter waar je overheen kunt lopen. Een ander bijzonder ontworpen gebouw is de Cayan Tower: een wolkenkrabber die rond zijn eigen as draait. Vooral tussen de andere wolkenkrabbers geeft dit een spectaculair uitzicht. Als je rondkijkt in Dubai kijk je je ogen uit, dat is een ding dat zeker is. Hier zijn de gekste, meest unieke projecten qua architectuur op de wereld gezet.

Groot, groter, grootst

Zoals al eerder verklapt, is in Dubai praktisch alles groter in vergelijking met de rest van de wereld. Zo vind je er het allergrootste overdekte winkelcentrum, het allergrootste indoor skicentrum (ja, je kunt gewoon skiën in Dubai), het allergrootste reuzenrad van maar liefst tweehonderdvijftig meter hoog, de allergrootste golfbaan, de grootste fontein, het allergrootste aquarium ter wereld.. moet ik doorgaan? 

Rijkdom, luxe en goud

Dubai wordt vaak gezien als een stad waar alleen rijke mensen terecht kunnen, hoewel dit zo lijkt is dit niet per se het geval: je kunt het zo duur maken als je zelf wilt als je een vakantie boekt en vliegtickets zijn een stuk goedkoper dan een aantal jaren geleden. Toch oogt het leven in Dubai luxe en dit is ook deels waar, in Dubai zijn de meest luxueuze hotels, restaurants en bars en vind je overal op straat tekenen van rijkdom terug, zoals gouden auto’s, mensen met tijgers en luxe jachten. Ook kent Dubai het enige zeven sterren hotel ter wereld, al zijn die twee sterren eigenlijk niet officieel. Wanneer boek jij?

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Op reis naar Dubai, dit kun je verwachten!