Op zoek naar écht Afrika? Ontdek Zambia!

Zambia wordt omschreven als de ruwe diamant van Afrika en is het thuisland van ’s werelds grootste watervallen: de Victoriawatervallen, beter bekend als de Vic Falls. Het land is een parel als het om natuurschoon gaat, je vindt hier de meest adembenemende natuur, heldere meren en de grootste safariparken. Zambia is dan ook de plek waar je moet zijn voor (wandel) safari’s. Meer over Zambia lees je in dit artikel.

Op zoek naar écht Afrika

Vic Falls

Op de grens van Zambia en Zimbabwe ligt Zambia’s trots en hiernaast een van ’s werelds natuurwonderen: De Victoriawatervallen. Deze immense watervalpartij bestaat uit vijf verschillende watervallen en de mist die gevormd wordt door het neerkletteren van het water is tot kilometers ver te zien. Het is dan ook niet gek dat de Victoriawatervallen ook wel ‘Mosi-oa-Tunya’ genoemd worden, wat ‘de rook die dondert’ betekent. Vanuit Zambia kun je de waterval bekijken, een wandeltocht maken door de omliggende natuur en voor de actieliefhebbers is er de mogelijkheid om te raften door de Zambezi, de rivier horend bij de Vic Falls.

Het ultieme safariland

Zambia is door de onaangetaste, ongerepte natuur hét safariland bij uitstek. In de wijdverspreide natuurparken heb je de mogelijkheid om zowel wandel-, boot- als drivesafari’s te beleven en is de kans heel groot dat je oog in oog komt te staan met wilde dieren zoals de olifant of de tijger. In Natuurpark South Luangwa, dat gelegen is in het oosten van Zambia, bevindt zich de Luangwavallei: het leefgebied van de olifant, tijger, antilope, nijlpaard, luipaard en de giraffe. Je kunt dit natuurgebied verkennen met boot- of drivesafari, maar ook wandelsafari’s zijn mogelijk in dit gebied. Voor de echte natuurliefhebbers onder ons is dit wel dé manier om Zambia te zien. De natuurparken beschikken veelal over campings of lodges om in te overnachten, waardoor je ’s avonds het wildlife op de achtergrond hoort terwijl je veilig in je lodge verblijft. Uniek!

Authentiek Zambia

Zambia is qua vakantieland nog niet echt ontdekt, waardoor je er nog geen massatoerisme vindt. Ideaal voor de personen die weg van de mensenmassa’s en in alle rust willen genieten van natuur. Doordat Zambia nog niet echt ontdekt is als vakantieland, is de natuur minder aangetast waardoor je authentiek Afrika ervaart. De lokale bevolking van Zambia is zeer gastvrij en vriendelijk en de cultuur wordt gekenmerkt door verdraagzaamheid en warmhartigheid. Hiernaast is Zambia een veilig land om naar toe en doorheen te reizen, ga alleen nooit zonder gids doorheen de natuurparken!

Handige tips/weetjes

  • Als toerist in Zambia heb je een toeristenvisum nodig. Je kunt deze bij aankomst in het land aanschaffen, maar het is niet altijd zeker dat je deze dan ook krijgt. Daarom is het beter om voor je vertrek je visum te regelen. Dit kan via de ambassade van Brussel.
  • De munteenheid van Zambia is de Kwacha, hoewel in sommige gevallen ook de dollar wordt geaccepteerd als betaalmiddel. In de meeste grote steden kun je bij banken met een Visa logo geld opnemen en in de stad is met je bankkaart betalen in veel gevallen mogelijk, zorg wel dat je extra cash bij je hebt wanneer je erop uittrekt naar het platteland. 
  • De werkelijke officiële taal in Zambia is Engels, maar er worden in het land wel zeventig talen en dialecten gesproken. In de meeste grote steden spreekt men Engels.
  • Wanneer je iets wilt vragen aan iemand is het normaal om de persoon eerst te groeten, iets vragen zonder eerst te groeten wordt namelijk gezien als onbeleefd.

Deel het artikel op social media platformen

Artikelen met dezelfde categorie

Zoek nieuws artikel van het Laatste Nieuws

Op zoek naar écht Afrika? Ontdek Zambia!